Järvisten Toyotalla on ajettu lähes 1,3 miljoonaa kilometriä – auto päätyi perheeseen erikoisten yöllisten tapahtumien kautta

Ilta-Sanomat keräsi tarinoita yli miljoona kilometriä ajetuista autoista Suomessa. Lietolaisen Järvisen perheen Toyotalla on ajettu jo lähes 1,3 miljoonaa kilometriä.

Toyotan kilometrimäärää päivitetään auton sivulasiin.

14.5.2018 6:55

Lietolainen Marketta Järvinen tietää, että Toyotan laatuun voi luottaa. Heidän perheensä Toyota Land Cruiserilla on ajettu tällä hetkellä 1 280 000 kilometriä. Leikkisästi voisi ajatella, että autolla on ajettu maapallon ympäri 32 kertaa.

Järviset ovat Land Cruiserin toisia omistajia. Kaksikymmentä vuotta kestänyt suhde valkoiseen maastoautoon alkoi Lohjan Autokeskuksesta erikoisen tarinan saattelemana.

– Sukulaisemme soitti autoliikkeestä, että joku oli yöllä tuonut Land Cruiserin liikkeen pihaan ja käskenyt myydä sen. Taustalla oli ilmeisesti jotain verojuttuja, Järvinen sanoo.

Uuden auton hankinta oli tuolloin ajankohtaista, sillä Järvisten edellinen Toyota Land Cruiser oli aiemmin varastettu. Kyseistä autoa ei ole tähän päivään mennessä löytynyt.

– Tyttäremme lähti aikoinaan Kuopioon opiskelemaan. Muuttolastissa ollut auto oli ensimmäisen yön aikana kadonnut asuntolan parkkipaikalta. Heti alussa epäiltiin, että auto on viety itään päin, Järvinen kertoo.

Järvisen puoliso on tehnyt työuransa laivojen huoltotyön parissa, joten Toyotalla on ajettu Suomen rannikkoa pitkin Kotkasta Ouluun useat kerrat. Land Cruiseria he kuvailevat vahvaksi työkoneeksi. Auton toisina omistajina Järviset itse ovat ajaneet Land Cruiserin mittaristoon huimat 1 030 000 kilometriä.

– Ostohetkellä auton mittaristossa oli 250 000 kilometriä. Kysyin silloin mieheltäni, että voiko noin paljon ajettua autoa ostaa, Järvinen naurahtaa.

Automaattivaihteistolla varustettu Toyota kulkee alkuperäisellä moottorillaan, eikä ylimääräisiä remontteja ole tarvinnut teettää. Kuluvia osia on vaihdettu ja normaaleja huoltoja on toki teetetty. Ensimmäisen kerran auto jätti tielle vuoden 2017 syyskuussa. Tuolloin syynä oli se, että eturenkaasta katkesi pultit. Rengas jäi yhden pultin varaan.

Miljoona-Toyotaa kiusaa tällä hetkellä ruoste. Autoa on pidetty perheessä kuitenkin työkoneena, joten sen ei ole annettu häiritä.

Toyotaa kiusaa tällä hetkellä ruoste. Tekniikkapuoli on kunnossa.

Toyotan huimat kilometrit eivät jää muulta liikenteeltä huomaamatta. Auton mittaristoon kertyvistä lukemista kerrotaan auton sivulaseissa.

– Mieheni teippaa 10 000 kilometrin välein uuden mittarilukeman auton sivulaseihin. Useasti tuntemattomat ihmiset tulevatkin kysymään, että saako autosta ottaa valokuvia, Järvinen naurahtaa.

Alla olevalla videolla voit katsoa tarinan Kauko Kilpeläisen erittäin kestävästä Toyota Hiluxista.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?