Autot

Sirkustaiteilija sähköistää hippibussin – kutsu kävi VW:n syntysijoille

Julkaistu:

Projekti
Eikka Alatalon projekti ei ole ihan tavallisimmasta päästä: hän edistää sähköautoilua sirkustaiteen ja teatterin keinoin.
Kiertävä sirkusesitys yhdistää akrobatiaa, fyysistä komiikkaa, esinemanipulaatiota ja livemusiikkia tiedottaen ympäristöystävällisestä ja taloudellisesta autoilusta huumorin keinoin.

Näin kuvailee Alatalo tekemisiään.

Sirkustaiteilija Eikka Alatalon luoma Motör Circus lähti liikkeelle halusta ympätä kaikki tekijän kiinnostuksen kohteet samaan läjään. Akrobaatti pakkasi Volkswagen-hippibussiin työkaluja joka lähtöön: sähköbasson, efektilaitteita, kaiuttimia, tasapainoilutikapuut, musiikkimaton ja rock-asenteen.


Alatalo aikoo muuntaa 70-luvun legendaarisen pakettiauton täysin sähköllä kulkevaksi. Hankkeen tavoitteena on sirkustaiteen välityksellä vaikuttaa muidenkin autojen ympäristöystävällisyyteen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Motör Circuksen ekologinen sirkuskiertue alkaa Kannelmäen Sitratorin esityksillä, joiden jälkeen pakettiauto palaa sinne mistä se on tullutkin eli Saksan Wolfsburgiin. Autostadt-teemapuistossa, Volkswagenin tehtaiden yhteydessä järjestetään festivaali, jonne Motör Circus on kutsuttu. .

Alatalon Motör Circus tuo Helsingin Sitratorille sähköistetyn Volkswagenin näytille 28. päivästä alkaen.