Tekniikan Maailman testi paljasti vian kolmessa VW-konsernin automallissa – turvavyö avautui itsestään - Autot - Ilta-Sanomat

Tekniikan Maailman testi paljasti vian kolmessa VW-konsernin automallissa – turvavyö avautui itsestään

Kolmessa Volkswagen-konsernin autossa on paljastunut Tekniikan Maailman väistötestissä vika.

Tekniikan Maailman tekemässä testissä kolmessa Volkswagen-konsernin automallissa vasemman takamatkustajan turvavyö avautui toistuvasti. Kuvituskuvaa ei ole otettu jutussa mainituista automalleista.

9.5.2018 7:00

Kolmen Volkswagen-konsernin automallin turvavöissä havaittiin Tekniikan Maailman testissä vika. Väistökokeessa vasemman takamatkustajan turvavyö avautui toistuvasti.

Jatkotesteissä ilmeni, että ongelma koskee kaikkia uuteen MQB A0 -perusrakenteeseen pohjautuvia autoja eli Volkswagen Poloa, Seat Aronaa ja Seat Ibizaa.

– Voimme tehtaalla tehtyjen omien analyysiemme perusteella vahvistaa, että turvavöissä on Tekniikan Maailman testeissä havaittu puute. Tutkimme parhaillaan korjausvaihtoehtoja, ja informoimme ratkaisusta mahdollisimman nopeasti, Seat S.A.:n viestintäjohtaja Christian Stein kommentoi Tekniikan Maailmalle.

Ongelma johtuu siitä, että vasemman takaturvavyön ja keskiturvavyön vastakappaleet on asennettu eri korkeudelle. Keskiturvavyön vastakappaleen eli lukkokotelon alareuna on samassa tasossa reunavyön lukon avauspainikkeen kanssa. Niinpä lukkokotelon alareuna voi avata reunavyön lukituksen.

Tekniikan Maailman mukaan reunavyön lukitus voi aueta esimerkiksi nopeassa vauhdissa oikealle kääntyvässä kaarteessa tai sivutörmäystilanteessa.

Tieto tapahtuneesta on lähtenyt liikenteen turvallisuusvirasto Trafille. Todennäköinen seuraus viasta on takaisinkutsu niille autoille, joita ongelma koskee, Tekniikan Maailma kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?