Kauko on ajanut Hiluxillaan aivan poskettomat 839 000 kilometriä – moni on epäillyt, että asiassa täytyy olla joku virhe

On autoja, jotka eivät vaan tunnu kuluvan ajamalla. Sellainen on kuhmolaisen Kauko Kilpeläisen Toyota Hilux.

8.5.2018 7:00

Viime viikolla Aamulehti uutisoi, että Pirkkalan autovahinkokeskus ei ainakaan toistaiseksi ota hyllyihinsä myyntiin Toyota Hiacen ja Toyota Hiluxin moottoreita.

Syy on yksinkertainen.

– Toyotan Hiacen ja Hiluxin moottorit eivät hajoa oikein ikinä, Pirkkalan autovahinkokeskuksen asiakaspalvelu- ja laatuvastaava Aki Reinikka kertoi Aamulehdelle.

Tämän on todennut myös kuhmolainen Kauko Kilpeläinen. Hänen Toyota Hiluxillaan on ajettu tällä hetkellä 839 000 kilometriä.

Kainuun alueella metsäpeurojen tutkijana toiminut Kilpeläinen osti auton uutena vuonna 2002 ja kertoo itse ajaneensa kaikki mittarissa olevat kilometrit.

– Työni vuoksi tarvitsin sellaista autoa, millä pystyy ajamaan vaikeimmissakin olosuhteissa. Täällä Kainuussa on talvisin paljon lunta ja jouduin työni vuoksi ajamaan maastossa ja metsäautoteitä pitkin, sanoo nyt jo eläkkeellä oleva Kilpeläinen.

Edellisellä autollaan, Mitsubishi Pajerolla, Kilpeläinen ajoi 750 000 kilometriä.

– Päädyin Toyota Hiluxiin sen vuoksi, koska täällä Kainuun alueella Toyotan myynti on voimakasta, merkkikorjaamot ovat hyviä ja tutuilla on ollut Hiluxeja, Kilpeläinen kertoo.

Kauko Kilpeläisen Toyota Hiluxilla on ajettu kunnioitettavat kilometrit.

Kilpeläisen Hilux on ollut hänen kertomansa mukaan todella vähävikainen. Hilux on pysynyt ruosteettomana, eikä siihen ole tarvinnut tehdä ruostekorjauksia. Viimeisimpään katsastukseen vaihdettiin eteen jarrulevyt ja -palat.

– Takana rumpujarruissa on vielä alkuperäiset jarruhihnat, Kilpeläinen huomauttaa.

Kilpeläinen on ollut autoonsa tyytyväinen.

Moottorin puolella ei Kilpeläisen mukaan ole tarvinnut ikinä isompaa remonttia tehdä. Toyotan remontit ovat rajoittuneet jarrupalojen vaihtamiseen.

– Toiseen takanapaan on vaihdettu laakeri ja muut laakerit ovat alkuperäisiä. Lisäksi jäähdytin on vaihdettu parin vuotta sitten, Kilpeläinen kertoo.

839 000 kilometriin ei sisälly yhtään sakkoa ja kolareitakaan ei ole sattunut.

Kilpeläisen mukaan yhden peuran kanssa on tullut kosketus, mutta tässäkin tapauksessa Toyota selvisi ilman suurempia vaurioita.

Huimat kilometrit ajettu Hilux on tällä hetkellä myynnissä Nettiautossa. Kilpeläinen myy uskollista menopeliään uuden auton tieltä. Uusi auto on myös Toyota Hilux.

Kilpeläisen mukaan moni on ihmetellyt myynti-ilmoituksen kilometrimäärää ja luullut, että ilmoitukseen on tullut jokin virhe.

– Autolla olen ajanut elämäni aikana yli 4 miljoonaa kilometriä ja omistamistani autoista tämä Hilux on ollut varmatoimisin, Kilpeläinen toteaa.

Onko sinulla auto, jolla on ajettu yli miljoona kilometriä? Ota yhteyttä: simo.holopainen@iltasanomat.fi

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?