Autot

Volvon henkilöautovalmistus jakaa turvatietoja kuorma-autotehtaan kanssa

Julkaistu:

Liikenneturvallisuus
Volvo henkilöautotuotanto alkaa vaihtaa liikenneturvallisuuteen liittyviä tietoja Volvon kuorma-autovalmistuksen kanssa.
Yhteistyösopimuksen tekee merkittäväksi se, että koskaan aikaisemmin Volvon henkilöautovalmistuksesta vastaava Volvo Cars ei ole jakanut turvallisuuteen liittyviä tietoja vieraan yhtiön kanssa. Volvon kuorma-autoja valmistava Volvo Trucks on nimenomaan vieras yhtiö: Carsilla ja Trucksilla ei ole ollut mitään tekemistä toistensa kanssa sen jälkeen kun Volvon henkilöautot siirtyivät Fordin leiriin vuonna 1999.

Nyt osapuolet ryhtyvät vaihtamaan ajoneuvotietoja liikenneturvallisuuden parantamiseksi. Volvon turvallisuuskeskuksen johtaja Malin Ekholm sanoo yhtiön tiedotteessa, että ”reaaliaikaisten turvallisuustietojen jakaminen yhteystoimintoteknologian kautta voi auttaa välttämään onnettomuuksia”.

– Mitä useampi ajoneuvo jakaa tietoja, sitä turvallisemmiksi maantiet tulevat. Yhdistetty turvallisuustekniikka auttaa Volvo-kuljettajia näkemään kulmien taakse ja välttämään kriittisiä tilanteita ja onnettomuuksia etukäteen. Haluamme tarjota mahdollisimman monelle kuljettajalle kyvyn nähdä pidemmälle eteenpäin ja välttää vaaroja, Ekholm sanoo.

Systeemin kulmakiviä on hätävilkkuihin perustuva varoitustekniikka. Heti, kun tällä toiminnolla varustetussa Volvossa kytketään hätävilkut päälle, kaikille lähistöllä oleville, pilvipalvelun kautta yhdistetyille Volvoille lähtee varoitus. Hätävilkkuvaroitus on ollut saatavilla Ruotsissa ja Norjassa vuodesta 2016 lähtien.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Volvo Cars on ollut kiinalaisen Geely Holdingin omistuksessa vuodesta 2010. Volvo Trucksin omistaa ruotsalainen AB Volvo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt