Lada alkoi tehdä maastohenkistä Vestaa – Suomessa autoa ei nähdä vielä aikoihin

Lada on alkanut valmistaa maastohenkisyyttä tapailevaa versiota Vesta-tyypin farmarista.

Vesta SW Crossin sarjatuotanto alkoi pari viikkoa sitten.

1.5.2018 6:23

Uutuustuote kantaa tyyppimerkkiä Lada Vesta SW Cross. Siinä kerrotaan olevan sama moottori kuin Vesta SW:n perusmallissa eli 1,6-litrainen 106 hevosvoiman rivinelonen.

Ladan Suomen-maahantuojan Super-Motor Oy:n toimitusjohtaja Nikolai Osipov epäilee, että Cross-versiota ei nähdä näillä selkosilla vielä aikoihin.

– Crossin massatuotanto alkoi Venäjällä vasta pari viikkoa sitten. En uskalla edes arvata, milloin se voisi saada kaikki tarvittavat hyväksynnät Euroopassa, Osipov sanoo.

Suorituskyvyssä Cross-malli jää pikkuisen perusfarkun varjoon. Se kiihtyy nollasta sataseen 12,6 sekunnissa: Vesta SW:n lukema on 12,4 sekuntia. Huippunopeutta se kehittää 172 kilometriä tunnissa eli pari kilometriä vähemmän kuin perus-SW. Polttoainetta se sitä vastoin kuluttaa pari desiä enemmän: 7,5 litraa satasella.

Vesta on Ladan suurin automalli. Toistaiseksi Super-Motor on kaupannut vain Vestan sedanversioita, joista se sai ensimmäisen kappaleet maahan helmikuussa.

– Tarvittaessa tehdas pystyisi toimittamaan Vestan sedaneita Suomeen hyvinkin nopealla aikataululla. Sitä vastoin farmarin kohdalla pitää varautua kolmen tai neljän kuukauden toimitusaikaan, Osipov sanoo.

Ladan muita malleja eli Grantaa ja Kalinaa Super-Motor on tuonut Suomeen huhtikuusta 2016. Osipov sanoo, että yhtiön alkuperäisenä tavoitteena oli kaupata auto per kuukausi ja että se tavoite on ylittynyt.

Super-Motor vastaa maahantuonnin ohella Ladojen täkäläisestä myynnistä ja markkinoinnista. Merkin varaosakaupan hoitaa erillinen ManseMotors-niminen yhtiö.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?