Autot

Mercedeksen A-sarja laskeutuu kansan pariin – tässä muutama bongausvinkki

Julkaistu:

Uutuusmalli
Mercedes-Benzin kauppiaat tuovat puhutun A-sarjalaisen kaiken kansan bongattavaksi toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna.
A-sarjalaisen täkäläinen markkinointirynnistys käynnistyy vapun jälkeen torstaina, kun merkin vähittäiskauppiaat pääsevät kuittaamaan ensimmäiset esittelyautot käyttöönsä.

Perjantaina Mercedeksen maahantuoja Veho masinoi aiheen ympärillä koko perheen autoriehan tapahtumakeskus Telakalla Helsingissä. Alueelliset esittelyt tulevat vuoroon vähittäisliikkeissä lauantaina ja sunnuntaina.

A-sarjalaisesta kannattaa bongata muutama mielenkiintoinen yksityiskohta – esimerkkinä multimedialiittymä MBUX.

MBUX on kokonaan uusi, tekoälyyn ja oppimiseen perustuva järjestelmä, jonka kuljettaja voi yksilöidä ja räätälöidä itselleen sopivaksi. MBUX:sta sanotaan, että se mahdollistaa kuljettajan, matkustajien ja ajoneuvon entistä paremman keskinäisen liitettävyyden ja kommunikoinnin. Systeemi voidaan varustaa puheentunnistuksella, joka aktivoidaan sanoilla ”Hey Mercedes” tai painamalla ohjauspyörän kytkimestä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuden A-sarjan ohjauspyörä on suoraan S-sarjasta.

A-sarjalla on ensimmäistä kertaa mahdollista ajaa osittain autonomisesti: auto on varustettu Distronic-etäisyysavustimella ja aktiivisella ohjausavustimella sekä aktiivisella kaistanvaihtoavustimella, jos sen käyttö on paikallisesti sallittu.

Nyt Mercedeksen nelisylinterisessä moottorissa on ensimmäistä kertaa mukana sylinterilepuutus.

Ovela yksityiskohta on sekin, että panoraamakattoluukku sopeutuu automaattisesti ajonopeuteen – ja se, että sähkötoiminen rullaverho toimii puheohjauksella.

A-sarjalaista valmistetaan aluksi Rastattissa Saksassa. Sen jälkeen valmistusta laajennetaan Unkariin, Meksikoon, Kiinaan ja Suomeen. Kunhan Valmet Automotive pääsee vauhtiin, käytännössä kaikki Suomessa myytävät A-sarjalaiset tehdään Uudessakaupungissa.

A-sarjan hinnat lähtevät 31 645 eurosta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt