IS Pekingissä: Kiinalaisten autojen maailmanvalloitus on pian totta

Julkaistu:

Autoteollisuus
Kiinan autoteollisuudessa oma muotoilu on noussut kovaan kurssiin, mutta vieläkin lainataan parhaita paloja tutuista malleista.
Kiinalaisten autonvalmistajien tuotanto voidaan karrikoiden jakaa kahteen luokkaan. Ensimmäisessä ovat ne merkit, jotka taistelevat täysillä yhteisyritysten tekemien eurooppalaisten tuttujen mallien kanssa. Tässä selvästi suuremmassa joukossa autojen laatu on täysin kilpailukykyistä minkä tahansa aasialaisen tai eurooppalaisen merkin kanssa. Kiinalaisten automerkkien pitkään puhuttu maailmanvalloitus on pian vihdoin tosiasia.

Toisessa luokassa ovat yleensä pienemmän kiinalaiset merkit, jotka eivät pyrikään niin sanotun ykkössektorin (Peking, Shanghai ja muut suurkaupungit) markkinoille. Nuo valmistajat taistelevat hinta edellä toisen ja kolmannen sektorin asiakkaista. Näiden autojen laatu ei ole ihan samaa luokkaa kuin ykköskorin tarjonta, mutta toisaalta ne on suunniteltu ehdottomasti vain kotimaan markkinoille. Myös muotoilun suhteen otetaan enemmän vapauksia, eli linjoja lainataan estoitta myynnissä olevista malleista.

Parin päivän aikana kahdeksasta näyttelyhallista löytyi paljon mielenkiintoista. Tässä ovat parhaat palat.

x

Ota kantaa

Uskotko, että Kiinassa valmistetut autot valtaavat kymmenen vuoden sisällä markkinoita Euroopassa?

En usko, että niin käy 26% En todellakaan osaa sanoa 7% Uskonpa hyvinkin 67%
Ääniä yhteensä 7627