IS Pekingissä: Näitä makupaloja nähdään kohta Euroopassakin

Julkaistu:

Autonäyttely
Kuumimpia Pekingin autonäyttelyn uutuuksia on tulossa myös Eurooppaan – osa tosin pitkällä viipeellä.
Kiinassa kaikki on niin suurta, että valtavana pidetty Frankfurtin autonäyttelykin jää kauas Pekingin näyttelyn taakse.

Pekingissä autouutuuksia esitellään kahdeksassa näyttelyhallissa, joista jokainen on monen jalkapallokentän kokoinen. Lisänä ovat ulkoalueet ja toinen, lähempänä kaupunkia sijaitseva sähköautoihin keskittynyt pienempi näyttely. Yhteensä autoja on parituhatta ja uutuuksia pitkälti toista sataa.

Kiina on autojen markkina-alue, jossa kaikki haluavat olla mukana ja mielellään myös menestyä. Viime vuonna rekisteröinnit kasvoivat vain 3,2 prosenttia, mutta se tarkoitti yli puolta miljoonaa autoa – siis Suomen henkilöautojen neljän vuoden kokonaismyyntiä. Kiinassa pistettiin kilpiin vähän vajaat 29 miljoonaa autoa, ja tänä vuonna saattaa olla vuorossa 30 miljoonan rajan rikkoutuminen.

Kiinalaismerkkien ilotulitus on jo sinällään hurjaa, minkä lisäksi niitä syntyy vielä kaiken aikaa lisää uskomattomalla vauhdilla. Vuoden aikana on pulpahtanut toistakymmentä uutta automerkkiä, jotka valmistavat lähes poikkeuksetta sähköautoja. Syy sähköautojen suureen osuuteen uutuuksista on yksinkertainen: vuonna 2019 jokaisella autonvalmistajalla pitää olla 10 prosenttia rekisteröinneistä sähköautoja tai lataushybridejä. Nyt on siis kiire.

Outojen ennen näkemättömien yhtiöiden keskellä taivaltaessa on suorastaan virkistävää päätyä tutulle ja turvalliselle osastolle, missä autoilla on helposti ymmärrettävä nimi tai mallimerkintä. Vielä parempi, jos löytyy jotain meillekin tulevaa. Ennakkoon Pekingin anti vaikutti vaatimattomalta, mutta parin yllätyksen kera Suomeen tulevia uutuuksia löytyi mielenkiintoinen kattaus.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt