Autot

Joka kolmas kuski joutunut vaaratilanteeseen – kysely paljasti riskien syitä

Julkaistu:

Kysely
Kolmasosa Liikenneturvan kyselyyn vastanneista kuljettajista kertoi joutuneensa viimeksi kuluneen vuoden aikana vaaratilanteeseen ajaessaan huonolla kelillä.
Yli viidesosalla vaaratilanne on tullut vastaan pimeällä. Ulkoisten tekijöiden lisäksi riskikertoimia on nostanut kuljettajasta itsestään lähtöisin olevat syyt. Viidesosa kertoo joutuneensa vaaratilanteeseen, kun on ajanut kiireessä, ja joka kuudes väsyneenä ajaessaan.

– Suomalaiset pitävät turvallisuutta tärkeänä arvona liikenteessä. Suurin osa meistä myös pyrkii toimimaan liikenteessä sääntöjen mukaisesti. Ihmiset tekevät virheitä ja virhearviointeja, se on inhimillistä. Tavoitteena kuitenkin on, ettei kenenkään tarvitsisi maksaa omista tai toisen virheistä hengellään. Se on liian kova seuraus erehdyksestä, Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen painottaa

Suomessa tieliikenne on kehittynyt turvalliseen suuntaan. Liikennekuolemien määrä on saatu dramaattiseen laskuun 1970-luvun lähes 1200 vuotuisesta kuolemantapauksesta. Ennakkoarvion mukaan vuonna 2017 tieliikenteessä menehtyi 224 ihmistä.

Suomalaisten mielipiteitä ja kokemuksia liikenteestä selvitettiin kyselytutkimuksella joulukuussa 2017. Kyselyn toteutti Liikenneturvan toimeksiannosta Kantar TNS Oy. Vastanneita oli yhteensä 1 530 henkilöä, joista autoilijoita oli 1 212 eli 79 prosenttia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt