Autot

Volkswagen kärrää hirmutehoisen sähköauton Pikes Peakiin

Julkaistu:

Sähköautot
Volkswagen on julkistanut 671-hevosvoimaisen tykin, jolla se aikoo ottaa nimiinsä sähköautojen rataennätyksen Pikes Peakin kisassa juhannuksena.
Ohjuksen virallinen tyyppimerkki on Volkswagen ID R Pikes Peak. Auto on yksipaikkainen ja nelivetoinen, ja sen kaksi sähkömoottoria tuottavat 671 hevosvoiman tehon. Nollasta sataseen taittuu 2,25 sekunnissa, ja huippunopeutta kertyy 149 mailia eli noin 240 kilometriä tunnissa.

Auto on 5 200 millin pituinen, 2 350 millin leveyinen ja 1 200 milliä korkea. Kokonaispainon kerrotaan jäävän kuskin kanssa alle 1 200 kiloon.

Volkswagenin väki uskoo, että ranskalaisen Roman Dumas’n käskemä ID R Pikes Peak pystyy rikkomaan sähkökäyttöisten ajokkien rataennätyksen Pikeas Peakin mäkikisassa juhannuksena.Vuosittain coloradolaisella Pikes Peakin vuorella ajettava kilpailu on lajinsa klassikkoja. Kisassa laukaistaan kertavedolla ja kuski kerrallaan 20 kilometrin mittainen tieosuus, joka sisältää kaikkiaan 156 mutkaa. Korkeuseroa pätkällä on 1,5 kilometriä: startti sijaitsee 2 800 metrissä ja maali 4 300 metrissä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pikes Peakin historiasta löytyy yksi suomalaisvoittajakin: Ari Vatanen valloitti vuoren Peugeot 405 T16:lla vuonna 1988. Samalla hän teki uuden rataennätyksen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt