Autot

Nyt on ruutia: BMW M2:ssa jylisee yli 400 hevosvoiman moottori

Julkaistu:

Uutuus
BMW M2 on saanut uuden Competition-version, jonka moottorista eivät tehot ihan heti lopu.
Baijerilaistehdas kertoo tiedotteessaan, että uuden BMW M2 Competitionin sydämenä sykkii 410-hevosvoimainen tupla-ahdettu rivikuutonen. Voimanpesä perustuu BMW M3:sta ja M4:stä tuttuihin moottoreihin.

Maksimitehot saadaan irti 5 250–7 000 kierroksella minuutissa. Maksimivääntö, joka on noussut satakunta pykälää 550 newtonmetriin, syntyy 2 350–5 200 kierroksella minuutissa.

Automaattivaihteistolla varustettu BMW M2 Competition kiihtyy nollasta sataan 4,2 sekunnissa. 6-vaihteisen vastaava lukema on 4,4 sekuntia. Huippunopeus on rajoitettu 250 kilometriin tunnissa, mutta M Driver’s Packagen avulla siihen voidaan tiristää kolmekymppiä lisää.

Kulutuslukemat ovat tehoihin nähden maltilliset. 6-lovinen vie 10 litraa sadalla kilometrillä, ja sen hiilidioksipäästöt ovat 225–228 grammaa kilometrillä. M DCT -vaihteistolla lukemat laskevat 9,2 litraan ja 209–210 grammaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Auton ajodynamiikka on parannettu moottoritilaan sijoitetulla, hiilikuitulujitetusta muovista valmistetulla poikittaistuella, joka on niinikään tuttu BMW M3:sta ja M4:stä. Se tekee keulasta jäykemmän ja vakauttaa ohjausta.

Moottorin ja vaihteiston asetuksia säädetään keskikonsolista, ja ne voidaan tallentaa niin, että kuski voi käyttää niitä rattipainikkeilla.

Lisävarustelistalta löytyvät muun muassa kuppi-istuimet, suuremmat jarrulevyt, 19-tuumaiset kevytmetallivanteet ja uusi väri Hockenheim Silver.

BMW M2 Competitionin vahvistamattomat hinnat alkavat Suomessa 103 514 eurosta. Ennakkomyynti käynnistyy tulevan kesän aikana.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt