Eduskunnan hankala panssarimersu nousi otsikoihin maailmalla – BBC uutisoi nolosta yksityiskohdasta - Autot - Ilta-Sanomat

Eduskunnan hankala panssarimersu nousi otsikoihin maailmalla – BBC uutisoi nolosta yksityiskohdasta

BBC uutisoi Paavo Lipposen kaudella eduskuntaan hankitusta epäkäytännöllisestä panssarimersusta, joka maksoi pienen omaisuuden.

Paavo Lipposen kaudella eduskuntaan hankittiin noin 550 000 euroa maksanut panssarimersu.

17.4.2018 19:12 | Päivitetty 18.4.2018 10:02

Ilta-Sanomat on tiistaina uutisoinut eduskunnan tilitoimiston ex-päällikön Pertti J. Rosilan kirjasta Arkadianmäen kirstunvartija, jossa Rosila muistelee Paavo Lipposen aikana eduskunnassa tehtyä surkuhupaista autohankintaa. Yli puolen miljoonan arvoinen panssarimersu on noussut otsikoihin myös maailmalla.

Britannian yleisradioyhtiö BBC uutisoi Suomen käyttäneen taannoin ”pienen omaisuuden” panssaroituun autoon, joka osoittautui monella tavalla epäkäytännölliseksi. BBC viittaa jutussaan Rosilan ”paljastuskirjaan” ja Ilta-Sanomien uutiseen. Artikkelissa kerrotaan, että 550 000 euroa maksanut mersu oli ahdas ja sen ovia oli lähes mahdoton avata, jos auto oli parkkeerattu rinteeseen.

Artikkelissa viitataan myös siihen, kuinka paljon polttoainetta huikean hintainen edustusauto kulutti. Kuluja lisäsi se, että autoon piti vaihtaa uudet kesärenkaat, kun entisillä oli ajettu 23 000 kilometriä. Uudet renkaat maksoivat alle laitettuina yli 10 000 euroa. BBC:n mukaan ei ole selvää, kattoiko summa vain yhden vai kaikki neljä rengasta.

Panssasimersu osoittautui käyttöominaisuuksiltaan hankalaksi.

Vaikka kyseinen mersu oli kallis, sen hankintaan ei liittynyt mitään laitonta, BBC muistuttaa.

BBC:n mukaan kenties nolointa kuitenkin on, ettei kukaan tunnu tietävän, missä auto on nykyään. Eduskunta lahjoitti sen kolmen vuoden käytön jälkeen Supon käyttöön. Suposta auto siirtyi Liikkuvalle poliisille. Nyt kun Liikkuva poliisi on lakkautettu, Rosilalla ei ole tietoa, minne panssarimersu on joutunut.

Nykyään suomalaiset poliitikot ajavat hieman edullisemmilla Audin henkilöautoilla, BBC tietää kertoa.

Artikkelia muokattu 17.4.2018 kello 19.36. Täsmennetty otsikkoa tiedolla siitä, että Mersu oli eduskunnan ei Lipposen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?