Uuteen VW Touaregiin lisää luksusta – eikä hintakaan ole tavistasolla

SUV-mallien suurin digitaalinen mittaristo ja uusi infotainment-järjestelmä. Lämpökamera ja viimeisintä huutoa oleva valojärjestelmä. Nykyaikaiset, kuljettajaa avustavat järjestelmät ja kasvaneet mitat. Lähes 700 litran tavaratila.

Edelliseen malliin verrattuna uusi Volkswagen Touareg on hiukan leveämpi (+44 mm) ja pidempi (+77 mm). Uusi Volkswagen Touareg perustuu MLB-alustarakenteeseen ja on 4 878 mm pitkä, 1 702 mm korkea ja 1 984 mm leveä. Sen akseliväli on 2 904 mm.

16.4.2018 14:21

Tällaisilla ominaisuuksilla kurvaa uudelleen suunniteltu Volkswagen Touareg sekoittamaan suurten katumaastureiden pakkaa.

Volkswagen Touaregin kahta edellistä sukupolvea on myyty maailmanlaajuisesti lähes miljoona kappaletta. Nyt markkinoille saapuva uusi kolmannen sukupolven Touareg on Volkswagenin teknologisesti edistyksellisin malli, valmistaja vakuuttaa.

Suomessa Volkswagen Touaregin myynti alkaa kahdella 3,0 V6 TDI -dieselmoottorilla varustetulla malliversiolla. Saatavilla on joko 170 kW:n (231 hv) tehot nelivedolla ja Tiptronic-automaattivaihteistolla ja 210 kW:n (286 hv) voimalla etenevä neliveto samaisella automaattivaihteistolla.

Volkswagen Touaregin vakiovarustelua valmistaja kuvailee aiempaa kattavammaksi.

Pienempitehoinen (170 kW) V6-moottori tuottaa maksimissaan 500 newtonmetriä vääntöä. Suurempitehoinen 3,0 V6 SCR 210 kW:n TDI -dieselmoottori puolestaan tuottaa maksimissaan 600 Nm. Se kiihdyttää Touaregin nollasta sataan 6,1 sekunnissa, ja huippunopeus on 235 km/h. Yhdistetty polttoaineen kulutus (NEDC) on 6,9 l/100 km ja CO2-päästöt 182 g/km.

Loppuvuonna mallisto täydentyy 4,0 V8 TDI SCR 310 kW (421 hv) 4MOTION -versiolla Tiptronic-automaattivaihteiston kera.

Varustelutasoja on saatavilla kolme: Atmosphere, Elegance tai R-Line. Uusi Volkswagen Touareg on saatavilla 13 eri ulkovärillä.

Volkswagen Touaregin vakiovarustelu on aiempaa kattavampi. Vakiovarusteena ovat mm. mukautuva vakionopeudensäädin ACC sekä ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist, peruutuskamera Rear Assist, Discover Pro -navigointijärjestelmä, liikennemerkkien tunnistus, App-Connect älypuhelinliitännät, avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, lämmitettävä ohjauspyörä vaihteenvalitsimilla, valo- ja näkyvyyspaketti, led-takavalot sekä kaistanpitoavustin Lane Assist.

Myös polttoainekäyttöinen lisälämmitin on vakiovaruste. Ilmajousitus ja aktiivinen nelipyöräohjaus on saatavilla lisävarusteena. Loppuvuodesta tarjolle tulee vielä dynaamisimmat ajo-ominaisuudet mahdollistava sähkömekaaninen kallistuksenvakausjärjestelmä.

Volkswagen Touareg ensiesittelee Volkswagenin täysdigitaalisen Innovision Cockpit -ohjaamon. Se sisältää 12-tuumaisen digitaalisen mittariston ja Discover Premium navigointi- ja infotainment-järjestelmän 15 tuuman näytöllä. Nämä kaksi muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden, jolla voidaan hallita niin auton digitaalisia-, informaatio-, viestintä- ja viihdejärjestelmiä kuin istuimien lämmitystä ja ilmastointiakin.

Samalla tavaratila on kasvanut 697 litraan (+53 l). Takaistuinten pitkittäissuunnan säätövara tuo taakse jopa 160 millimetriä lisätilaa, ja tavaratilan saa säätövaralla kasvatettua 810 litraan.

Huolimatta kasvaneista mitoista, auton kori on 106 kiloa kevyempi kuin edeltäjänsä. Keventyminen johtuu alumiinin ja suurlujuusteräksen laajemmasta käytöstä. Korista 48 prosenttia on alumiinia ja 52 prosenttia terästä. Volkswagen Touaregin maksimivetokyky on edelleen 3 500 kiloa.

Volkswagen Touaregin hinnat alkavat 89 832 eurosta. Uudet Volkswagen Touaregit saapuvat Volkswagen-jälleenmyyjille kesällä.

Ilta-Sanomat pääsee ajamaan uutuutta vapun jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?