Autot

IS Lontoossa: Tältä näyttää täysin uusi Ford Focus

Julkaistu:

Uutuusmalli
Tiistaina esiteltiin maailmanlaajuisesti uusi, neljännen sukupolven Focus, ja ainakin esittelypuheiden perusteella Ford jatkaa menestystiellään entistä suuremmalla itseluottamuksella.
Täysin uusi Ford Focus näyttää Ford Focukselta, mutta valmistajan mukaan suunnittelu lähti puhtaalta pöydältä.

Ensimmäisen Focuksen lanseerauksesta on kulunut 20 vuotta. Auto on ollut amerikkalaisvalmistajalle menestys. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti jo yli 16 miljoonaa kappaletta.

Ilta-Sanomat oli paikalla Lontoossa pidetyssä julkistuksessa. Juhlapuheissa kaikui monesti ilmaisut ”uusi” ja ”ensimmäisen kerran”.

Täysin uusi Focus tulee saataville 5-ovisena ja farmarimallina sekä 4-ovisena tietyillä markkinoilla. Kyseessä on kaikkien aikojen laajin Focus-mallisto, johon kuuluvat Trend- ja Titanium-varustelut, urheilullinen Focus ST-Line, eksklusiivsuutta tavoitteleva Focus Vignale sekä Focus Active Crossover.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Focus on myös maailmanlaajuisesti ensimmäinen Fordin henkilöauto, joka perustuu uuteen C2-alustaan. Se on suunniteltu kestämään paremmin törmäystilanteissa. Akseliväli on pidentynyt 53 millimetriä. Samalla sisätilat ovat kasvaneet.

Uusi Stop & Go -toiminto, mukautuva vakionopeudensäädin, nopeusrajoitusten tunnistus- ja ajolinja-avustin -teknologiat tuovat Focuksen samalle viivalle useiden muiden automallien kanssa. Ennakoiva kaarrevalo ja liikenteen ja liikennemerkkien mukaan valokeilaa sopeuttavat ajovalot avustavat myös kuljettajaa.

Focuksessa on ensimmäinen tuulilasinäyttö Fordin Euroopan-mallistossa. Uusi aktiivinen pysäköintiavustin mahdollistaa täysin automatisoidun pysäköinnin yhdellä napin painalluksella.


Vakiovarusteena oleva Drive Modes -ajotilavalinta, 20 prosenttia aiempaa parempi vääntöjäykkyys ja eristetty, itsenäinen takajousitus elektronisesti ohjatulla iskunvaimennuksella ovat nyt ensimmäisen kerran osa Focusta. Jos Fordin ajodynamiikkaa on kehuttu aiemminkin, niin uudistusten myötä otetaan valmistajan mukaan uusi harppaus eteenpäin.

Infotainmentissa tapahtuu myös: uutuudesta löytyvät sisäänrakennettu FordPass Connect -modeemi, langaton latausalusta, SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmä 8-tuumaisella kosketusnäytöllä ja B&O Play -audiojärjestelmä. SYNC 3 -järjestelmä tottelee nyt ensimmäisen kerran suomenkielisiä äänikomentoja.

Yksilitrainen EcoBoost -moottori on saatavilla 85-, 100- ja 125-hevosvoimaisena, ja uusi 1.5-litrainen EcoBoost -moottori 150- ja 182-hevosvoimaisena.

Moottorit saavat parikseen kahdeksanpykäläisen automaattivaihteiston, jonka kerrotaan alentavan polttoaineen kulutusta 10 prosenttia kautta malliston.

Uudistukseen on satsattu: Ford kertoi tehneensä Saksan Saarlouisin-tehtaaseensa 600 miljoonan euron investoinnit.

–  Kovin usein ei tapahdu niin, että saa mahdollisuuden rakentaa täysin uuden auton. Ryhdyimme tuumasta toimeen kehittääksemme parhaan keskikokoisen perheauton, jonka rahalla saa, tuotekehitysosaston johtaja Joe Bakaj sanoi.

Ensimmäiset uudet Focukset tulevat Suomeen kesällä.

Ilta-Sanomat palaa Fordin uutuuteen perjantain printtiversiossa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt