Tällaiset ovat uudet peltipoliisit – mittaustapa muuttuu samalla

Teiden varsille ilmestyy uudenlaisia, automaattisia liikenteen valvontalaitteistoja.

Tällaiset peltipoliisit yleistyvät Suomen teiden varsilla.

6.4.2018 14:21

Uudet automaattivalvontalaitteistot mittaavat ajoneuvojen nopeutta kehittyneellä tracking radar - tutkatekniikalla. Tutka seuraa kohteen aikaa, nopeutta, etäisyyttä, suuntaa ja ajokaistaa koko sen ajan, kun kohde on tutkan kentässä, Poliisihallitus tiedotti tänään.

– Nykyisiä automaattivalvontalaitteistoja käytetään niiden elinkaaren loppuun asti, tekninen asiantuntija Tuula Lahtinen Poliisin materiaalikeskuksesta sanoo.

Poliisihallitus kilpailutti yhdessä Liikenneviraston kanssa automaattisen liikennevalvontalaitteiston hankinnan. Kilpailutus sisälsi kiinteisiin valvontapisteisiin sijoitettavan automaattivalvontalaitteiston sekä laitekotelot ja pylväät, autoihin asennettavan automaattivalvontalaitteiston sekä laitteistojen huolto- ja korjauspalvelut.

Hankintasopimuksen arvo viiden vuoden sopimuskaudelle sisältäen kahden vuoden optiovuodet on noin 4,4 miljoonaa euroa. Lisäksi se sisältää myös Liikenneviraston sopimuskauden aikaiset hankinnat.

Poliisihallitus hankkii automaattiset liikennevalvontalaitteistot ja Liikennevirasto yleisten teiden laitekotelot sekä pylväät.

Tarjouskilpailun voitti Oulun Energia Urakointi Oy, joka edustaa ruotsalaisen Sensys Gatso Group AB:n tuotteita.

– Huhtikuussa 2018 alkavan sopimuskauden aikana hankitaan 150 liikennevalvontalaitteistoa, poliisitarkastaja Heikki Ihalainen Poliisihallituksesta sanoo.

Poliisin ja tieviranomaisen suunnitelman mukaan uuden tekniikan aloituspaikat ovat VT 6 Koskenkylä – Kouvola ja VT 4 Lusi –Vaajakoski.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?