Aprillipäivä tuotti monta autoalan uutista - Autot - Ilta-Sanomat

Aprillipäivä tuotti monta autoalan uutista

Huhtikuun ensimmäinen päivä innosti autonvalmistajia julkistamaan useita mielenkiintoisia tiedotteita.

Porsche Mission E Tractor: 700 hevosvoimaa ja nollapäästöt.­

3.4.2018 7:40

Porsche ilmoitti täydentävänsä täyssähköisten ajoneuvojen valikoimaansa ja tuovansa Geneven autonäyttelyssä julkistetun Mission E Cross Turismon rinnalle täyssähkötraktorin. Tyyppimerkkiä Mission E Tractor kantava uutuusmalli tuottaa valmistajan mukaan 700 hevosvoimaa ja kiihtyy nopeammin kuin mikään muu maatalouskone tällä planeetalla.

Opel on vuorostaan laajentamassa katumaasturimallistoaan. Crossland X, Mokka X ja Grandland X saavat jatkokseen lyhennetyt, mopoautoluokkaan sijoittuvat XS-versiot ja pidennetyt, kolmannella penkkirivillä varustetut XL-mallit.

Lexus on kehittänyt laitteen, joka tunnistaa auton omistajan DNA:n. Näin avaimeton käynnistys voi siirtyä uudelle tasolle: auto starttaa rattia nuolaisemalla.

Aprillipäivän uutinen tuli myös BMW:n moottoripyöräosastolta. Se on liittänyt lisävarusteluetteloon 3D-tulostimen. Jos kuski sattuu kellahtamaan nurin niin, että vaihdepoljin menee poikki, hän voi ratkaista ongelman jo paikan päällä tulostamalla rikkoutuneen osan tilalle uuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?