Bensapoika palaa – huoltamoalalle tulossa oma ammattitutkinto

Energiayhtiö St1 virittää uutta huoltamoalan koulutusohjelmaa.

Yksi ST1:n jakeluasemista sijaitsee Kirkkoväärtinkujalla Raisiossa.

2.4.2018 14:07

Vaikka koulutuskuvio on vielä suunnitteluvaiheessa ja asiaan kuuluva ammattinimikekin työn alla, ST1:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari uskoo, että yhtiö pääsee pilotoimaan opetushanketta Uudenmaan ely-keskuksen kanssa vielä alkaneen kevään aikana.

– Pyrimme ensin saamaan kokoon riittävän määrän asiasta innostuneita ihmisiä ja kouluttamaan heidät ensimmäisessä vaiheessa niin, että heille voidaan myöntää ammattiosaamiskortti. Jatkossa koulutus laajenee pitempiaikaiseksi poluksi, jota pitkin opiskelija voi edetä esimiestehtäviin tai kenties kauppiastasolle saakka, Reinekari aprikoi.

Jakeluasemilla on hänen mukaansa jatkuvaa pulaa ammattitaitoisesta henkilöstöstä.

– Vaikka perinteisen tyylin huoltoasemat ovatkin hävinneet, jakeluasemien henkilöstöt tekevät edelleen hyvin haastavaa työtä. Sen lisäksi, että heidän on oltava tehokkaita myyjiä ja hyviä asiakaspalvelijoita, heidän on hallittava valtava määrä erilaisia säännöksiä ja osattava toimia esimerkiksi kemikaalien kanssa turvallisesti, Reinekari sanoo.

ST1 on Pohjoismaiden suurimpia polttonestejakelijoita, jonka verkostossa on Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa yhteensä noin 1 400 jakeluasemaa.

Suomessa sillä on vajaat 500 asemaa, joista noin 220 toimii Shellin brändin alla. Shellin täkäläiset huoltamot siirtyivät ST1:n omistukseen joulukuussa 2010. Nykyään ST1 operoi kaikkia Shellin asemia myös Ruotsissa ja Norjassa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?