Autot

Toyota Aygo uudistuu hauskemmaksi ajettavaksi

Julkaistu:

FACELIFT
Uudistuvassa Aygossa ajamisen hauskuutta on kehitetty edelleen.
Toyotan pieni Aygo-malli saa faceliftin, eli mallisukupolven tuoreistuksen.

Ulkoisesti Aygolle tunnusomainen X-muotoilu säilyy auton keulalla, mutta muotoilun suunta on vaihtunut voimakkaampaan, kolmiulotteisuutta korostavaan tyyliin. Sivuprofiilin menevyyttä ja dynaamisuutta alleviivataan yhdistämällä keulan uusi ilme visuaalisesti eri tavalla toteutettuihin takavaloihin.

Kuljettajan paikalta katsottuna näkyvin muutos on ilman muuta arvokkaan ulkonäön antava grafiitinharmaa tai kiiltomusta sisustan väriteema. Mittaristossa käytetään niin ikää kolmiulotteista teemaa, ja istuinverhoilutkin on uusittu lähes kaikissa varustetasoissa.


Kuten pienelle kaupunkiautolle sopiikin, on Aygon suunnittelussa ollut tärkeimpänä painopisteenä ketteryys kaupunkiolosuhteissa, säilyttäen kuitenkin myös hyvä polttoainetalous.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tämän lisäksi entisestään parannettu äänieristys lisää viihtyvyyttä niin kaupungissa kuin maantiellä. Niinpä Toyotalla uskotaankin, että auto on uudistuessaan hauskempi ajettava kuin aiemmin.

WLTP-ajosyklin mukainen korreloitu NEDC-kulutuslukema yhdistettyä ajoa vastaavalle ajolle on vain 4,0 l/100 km. Aygon Toyota Safety Sense –varusteluun kuuluu Pre Collision System eli peräänajojen varoitus- ja välttämisjärjestelmä sekä LDA-kaistavahti.

Suomessa uudistunut Aygo nähdään elokuussa, eli kalenterista katsoen mahdollisen kesän jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt