Autot

Volvon menestysputki jatkuu: XC60 voitti autoalan arvostetuimman palkinnon

Julkaistu:

PALKITTU
Volvon katumaasturit kahmivat nyt palkintoja.
Maailma on täynnä erilaisia autoalan kilpailuja. Volvo voitti New Yorkissa tärkeimmän tittelin tänään.

Ylivoimaisesti tärkein kisa on World Car of the Year, jossa kolmen kärjessä oli toista kertaa peräkkäin pelkästään katumaastureita. Tuomariston 22 maata kaikkialta maailmasta edustavat 82 jäsentä olivat haastavan tehtävän edessä, kun valinta piti tehdä Mazda CX-5:n, Range Rover Velarin ja Volvo XC60:n välillä.

Palkinnon nouti Volvo USA:n pääjohtaja Anders Gustafsson, joka oli erittäin iloinen yhtiön saadessa yhden maailman arvostetuimmista automaailman palkinnoista. 2018 World Car of the Year oli upea jatko kolme viikkoa sitten Genevessä XC40-mallilla voitetulle Car of the Year 2018 -palkinnolle.

Volvon Suomen viestintäjohtaja Thomas Hallbäck totesi tuoreimmasta palkinnosta, että heidän pitää olla nöyriä ja pitää jalat maassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Voittamamme palkinnot vahvistavat sen, että olemme oikealla tiellä. Volvon uudistus on onnistunut, minkä niin alan asiantuntijoilta kuin asiakkailta saamamme arvostus ja palaute todistaa.

Kisoja riittää ja valinnat ovat vaikeita

Parhaan autouutuuden valitseminen on vaikeaa, sillä miten voi vertailla pientä kaupunkiautoa kuten 2018 World Urban Car palkinnon voittanutta Volkswagen Poloa ja Performance-sarjan voittanutta BMW M5:ttä. Siitä huolimatta 82 tuomaria kaikkialta maailmasta valitsi jo 15. kerran kuudessa sarjassa maailman parhaan autouutuuden.

Valintaprosessi alkaa jo edellisenä syksynä. Viime vuonna Frankfurtin autonäyttelyssä julkaistiin ehdokaslistat. Lokakuussa tuomariston jäsenet ajoivat ehdokkaita Tokiossa ja marraskuussa Los Angelesin autonäyttelyn yhteydessä oli toinen koeajopäivä. Kaliforniassa ehdokkaiden määrä pudotettiin ensimmäisen äänestyksen jälkeen kaikissa sarjoissa kymmeneen.

Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä oltiin jo loppusuoralla, sillä kaikissa kuudessa sarjassa jäi jäljelle vain kolme loppusuoralle päässyttä ehdokasta. Genevessä palkittiin myös ensimmäistä kertaa henkilö, 2018 World Car Person of the Year. Ensimmäisenä kunnia myönnettiin Volvon pääjohtajalle Håkan Samuelssonille.

Pitkä tie johti 12. kerran New Yorkin autonäyttelyyn, missä ennen ensimmäisen lehdistöpäivän alkua julkistettiin voittajat kuudessa sarjassa. Kaupunkiautojen (Urban Car) Volkswagen Polo jätti taakseen Ford Fiestan ja Suzuki Swiftin. Automaailman toista ääripäätä edustaa 2018 World Luxury Car, joka oli tänä vuonna Volkswagen Groupin juhlaa. Audi A8 keräsi enemmän ääniä kuin Porschen Cayenne tai Panamera.

World Green Car of the Year edustaa ympäristön huomioon ottava tekniikkaa. Loppusuoralla olivat BMW 530e iPerformance, Chrysler Pacifica Hybrid ja Nissan Leaf, joista maalinauhan pääsi katkaisemaan täysin odotetusti Nissan. Leaf.

Performance Car of the Year -sarjassa kulutus ei ole tärkeä tekijä, mutta suorituskykyä ja ajettavuutta arvostetaan sitäkin enemmän. Tittelistä kamppailivat BMW M5, Honda Civic Type R ja Lexus LC 500, joista pisimmän korren veti BMW M5. Muotoilupalkinnon, 2018 World Car Design of the Year voitti Range Rover Velar, jota pidettiin tyylikkäämpänä kuin Lexus LC 500 tai Volvo XC60.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt