Autot

Juhla-Kia putkahti tuotantolinjalta ulos ja lähti Islantiin

Julkaistu:

Rajapyykki
Kia on valmistanut jo kolme miljoonaa autoa Euroopassa Kia Motorsin Slovakian-tehtaalla.
Kolmen miljoonan rajan rikkoo tuotantolinjalta tuleva Kia cee’d. Kyseessä on valkoinen 5-ovinen hatchback 1.0 T-GDi -bensiinimoottorilla ja GT-Line-varusteversiolla. Auto toimitetaan islantilaiselle asiakkaalle.

Kian Slovakian-tehdas Zilinassa valmisti viime vuonna 335 600 autoa ja 539 987 moottoria. Vientiä oli yli 80 maahan ympäri maailman. Zilinan tehtaan suosituin moottori oli 1,7 litran CRDi-dieselmoottori. Tehtaalla on kaksi moottorituotantolinjaa, jotka ovat valmistaneet jo yli neljä miljoonaa moottoria vuodesta 2006 alkaen.

Tehdas valmistautuu tällä hetkellä Geneven autonäyttelyssä esitellyn kolmannen sukupolven Ceedin valmistukseen.

Kian Slovakian tehtaalla valmistetaan kolmea eri mallia. Euroopan markkinoilla myytävät Kia Ceed, Kia Sportage ja Kia Venga valmistetaan kaikki Zilinassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Toukokuusta 2013 alkaen Kia Motors Slovakia on valmistanut myös urheilullisia Ceed GT- ja pro_Ceed GT -malleja. Euroopassa valmistetut autot vastaavat lähes puolet Kian Euroopan myynnistä.

Kian Slovakian-tehdas on valtava työllistäjä. Kian mukaan se työllistää suoraan tai epäsuorasti kaikkiaan 184 386 henkilöä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt