Autot

Audin uusi A6 ajaa parkkiin ja talliin ilman kuljettajaa

Julkaistu:

Malliuudistus
Audin uusi A6 sedan tuo ajamiseen rentoa tunnelmaa. Pysäköintikin sujuu kohta puhelimen avulla.
Uusi A6 on jo Audin kahdeksannen sukupolven iso sedan.

Auto on suunniteltu kokonaan uudelleen, ja sen korirakenteissa käytetään kehittynyttä teräksen ja alumiinin yhdistelmää. Auton aerodynamiikka on nostettu suureen rooliin, ja tulosta on syntynyt: parhaimmillaan 0,24 ilmanvastuskertoimen ja kehitetyn aeroakustiikan ansiosta auton luvataan olevan miellyttävän hiljainen suurimmillakin nopeuksilla ajettaessa.

Uuden Audi A6:n sisätilat ovat suuremmat kuin edeltäjässään, mutta tavaratilan koko on entinen, 530 litraa.

Aina kevythybridi

Kaikissa uuden Audi A6:n moottorivaihtoehdoissa on uusi kevythybridijärjestelmä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hihnalla toimivan laturin ja startin yhdistelmä toimii yhdessä litiumioniakun kanssa. Kevythybridijärjestelmän avulla auto rullaa moottori sammutettuna 55–160 km/h nopeuksissa. Start–stop-toiminto aktivoituu 22 km/h nopeudessa, ja moottori käynnistyy ennakoivasti heti, kun edessä oleva auto liikkuu eteenpäin.


Kuljettajaa saattaa kiinnosta eniten se, että A6:en vakiovarusteisiin kuuluvan progressiivisen ohjauksen vaste muuttuu entistäkin suoremmaksi ohjauspyörän kääntökulman jyrkentyessä. Uusi järjestelmä antaa saksalaisvalmistajan mukaan entistä paremman tuntuman tiehen.

Ajotuntuman parantamiseksi monet uudistetun pyöräntuennan osat sekä etupyörien kiinteät jarrusatulat on valmistettu kevyestä alumiinista.

Audi tarjoaa autoon peräti neljä alustavaihtoehtoa: perinteinen teräsjousitus, urheilullinen sport-jousitus, sähköisesti säätyvä iskunvaimennus sekä mukautuva ilmajousitus.

Osaa pysäköidä itse

Tämän vuoden kuluessa lisävarusteiksi uutuuteen tulevat Audi AI parking pilot- ja Audi AI garage pilot -järjestelmät, jotka osaavat ajaa auton itsenäisesti pysäköintiruutuun tai autotalliin – ja pois sieltä.

Kuljettaja voi poistua autosta ennen toiminnon aktivointia ja ohjata toimintoa myAudi-sovelluksella älypuhelimensa kautta. Näissä toiminnoissa kuljettajan on vain painettava toimintonäppäintä koko pysäköinnin ajan.

Ensimmäiset uudet Audi A6 -sedanit saapuvat Suomeen alkavan kevään aikana.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Tuoreimmat
  1. Juuri nyt
  2. Äiti alkoi saada majoitusyritykseen iljettäviä puheluita tyttärestään – syy paljastui Facebookiin tekaistusta seksiprofiilista
   Kotimaa
  3. Ässien sirkuksessa taas uusi käänne: Jari Pasanen ei valmennakaan Porissa ensi kaudella – uuden valmentajan etsintä meneillään
   SM-liiga
  4. Laulajatähden esiintyminen suositussa ohjelmassa meni pahasti pieleen – rivot eleet raivostuttivat tv-katsojat: ”Noloa”
   Viihde
  5. Valitaanko venäläinen kenraalimajuri Interpolin uudeksi johtajaksi? Suomella on yksi ääni ja sen antaa poliisiylijohtaja
   Ulkomaat
  6. Kaisan käkkärätukka muuttui yhtäkkiä mystisesti suoraksi: ”Tähän ei ole löydetty mitään hyvää syytä”
   MyStyle
  7. Kirsi on viihtynyt vuosia avoimessa suhteessa: ”Seksi nuoremman miehen kanssa on erinomaista”
   Seksi & Parisuhde
  8. Kimi Räikköselle tihkui loistavia tietoja Sauberilta – ”Ensi vuosi näyttää todellakin hyvältä”
   Formula 1
  9. Verohallinnon nimissä liikkuu huijausviestejä – liittyvät tuleviin veronpalautuksiin
   Kotimaa
  10. Tunti sitten
  11. Saudi-Arabian kuningas Salman, 82, puhui ensimmäistä kertaa julkisesti Khashoggin murhan jälkeen – ylisti maan oikeuslaitosta
   Ulkomaat
  12. Pallokerho: Huuhkajat kyykkäsi Unkarissa, ei vielä syytä paniikkiin – Pikkuhelmarien MM-kisat penkin alle: ”Valmistautuminen epäonnistui”
   Huuhkajat
  13. Näytä lisää