Autot

Yksi käyttövoima erottuu käytettyinä tuoduissa autoissa: Uusien rekisteröinnit jäivät jalkoihin

Julkaistu:

Tilasto
Käytettyjen henkilöautojen kaasuversiot kiinnostavat suomalaisia yhä enemmän, kertovat Trafin tilastot.
Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin tilastojen mukaan vuoden 2017 lopussa Suomessa oli liikennekäytössä 3 149 sellaista henkilöautoa, joissa voidaan käyttää maa- tai biokaasua. Kun kaasukäyttöisiä henkilöautoja oli vuotta aiemmin, eli vuoden 2016 lopussa, rekisteröity maassamme yhteensä 1 816 kappaletta, saadaan lisäykseksi peräti 73 prosenttia.

Lisäys ei kuitenkaan ollut seurausta merkittävästä uusien autojen kasvaneesta rekisteröintimäärästä. Siitä vastasivat ennen kaikkea käytettyinä Suomeen tuodut kaasuautot.

Uusien ja käytettyjen kaasuautojen rekisteröintien suhde on poikkeava: vuoden 2017 lisäys oli kaikkiaan 1 333 kappaletta, joista uusia oli 433 kappaletta, mutta käytettyjä yllättäen lähes kaksinkertainen määrä, yhteensä 801 kappaletta. Loput lisäyksestä oli Suomessa tehtyjä kaasuautokonversioita.

 

Vastaa vain noin yhtä promillea.

Pakettiautoja oli viime vuonna liikennekäytössä kaasukäyttöisinä yhteensä 355 kappaletta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kaasuautojen käyttöenergiana voidaan käyttää maa- ja biokaasua, ja useimmiten myös bensiiniä. Autoryhmän mallit voidaan siten nähdä myös vaihtoehtoisina hybrideinä. Yleisimpiä käytettyjä kaasuautomalleja ovat valmistaneet Volvo, Volkswagen ja Mercedes-Benz.

Vuonna 2017 tuotiin Suomeen lähes 30 000 käytettyä henkilöautoa.

Kokonaisuutena kaasuautoissa puhutaan kuitenkin vielä perin marginaalisesta autoryhmästä, sillä sen määrä vastaa vain noin yhtä promillea Suomen koko henkilöautokannasta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt