Autot

Diplomaatit jättävät parkkisakkojaan maksamatta – ja mitkä maat ovatkaan kärjessä

Julkaistu:

Parkkisakot
Suurlähetystöt jättävät edelleen valtaosan Helsingissä saamistaan parkkisakoista maksamatta, kertoo Yleisradion tekemä selvitys.
Vaikka suurlähetystöjen saamien pysäköintivirhemaksujen määrä on laskenut, niitä jaetaan edelleen satoja vuodessa – ja edelleen niistä jätetään suurin osa maksamatta.

Tämä selviää tilastosta, jonka Yleisradio tilasi Helsingin kunnalliselta pysäköinninvalvonnalta. Siitä ilmenee diplomaattiautojen viime vuonna saamat pysäköintivirhemaksut ja niistä tehdyt maksusuoritukset.

Ylivoimaisesti eniten vääriä pysäköintejä tekivät viime vuonna Venäjän CD-autot. Ne saivat vuoden aikana 72 pysäköintivirhemaksua, joista ne maksoivat vain yhden.

Toiseksi eniten pysäköintivirhemaksuja annettiin Ranskan diplomaateille. Heille rapsahti pysäköintivirhemaksu 23 kertaa. Niistä Ranska ei maksanut ensimmäistäkään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Jaetulle kolmannelle sijalle sijoittuvat Kiina ja Saudi-Arabia. Molemmille kirjoitettiin viime vuonna 22 parkkisakkoa. Kiina maksoi niistä kolme ja Saudi-Arabia kuusi.

Helsingin kunnallinen pysäköinninvalvoja Kaija Kossila kertoo Ylelle, että tilaston kärjessä ovat vuodesta toiseen samat maat.

Kehitystä on tapahtunut myös myönteiseen suuntaan: diplomaattien pysäköintivirheet ovat laskeneet alle kolmasosaan aiemmasta. Kun vuosituhannen alussa diplomaateille kirjoitettiin yhteensä yli 1 000 sakkoa vuodessa, vuonna 2008 luku oli pudonnut 810:een ja vuonna 2013 jo 534:ään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt