Autot

Kian uusi perusfarkku panee suomalaisten kestosuosikin ahtaalle

Julkaistu:

Uutuusmalli
Uudessa kolmannen sukupolven Kia Ceedissä on huomattavan iso tavaratila.
Uusi Kia Ceed on esillä parhaillaan jatkuvassa Geneven autonäyttelyssä.

Kolmannen sukupolven Ceed on nykymallia matalampi ja leveämpi, ja siinä on pidempi takaylitys. Uusi malli on varustettu GT- ja GT Line -malleista tutuilla ice cube -päiväajovaloledeillä. Korin suorat linjat korvaavat nykymallin pyöristetyt muodot. Suorat linjat jatkuvat myös takaosan muotoilussa antaen vaikutelman, että auto istuu tiukasti tiessä.

Tärkein muutos lienee kuitenkin tavaratilassa.

Uuden C-segmenttiin sijoittuvan Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 600 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. 600 litran tavaratila asettuu paremmin mittasuhteisiinsa, kun sitä vertaa suomalaisten kestosuosikin Škoda Octavia Combin takakonttiin. Octavia on ollut monena vuonna maan myydyin henkilöauto, ja sen tavaratila on 610-litrainen. Eroa uuteen Ceediin on siten vain 10 litraa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuden Ceed Sportswagonin moottorivalikoima koostuu kolmesta bensiini- ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana esimerkiksi Kian suosittu, 120 hevosvoimaa kehittävä 1.0 T-GDI -moottori. Uutena vaihtoehtona tulee tarjolle 140-hevosvoimainen 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori.

Uusi Kia Ceed on saatavana myös uudella 1.6 CRDI –dieselmoottorilla, jonka tehoversiot ovat 115 ja 136 hevosvoimaa. Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. Uudet 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston kera.

Ceed on varustettu Kian uusimmilla turvallisuusvarusteilla. Esimerkiksi kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä analysoi kuskin tekemiä liikkeitä ja valintoja ja niiden puutteita ja varoittaa vireystilan laskemisesta äänellä sekä visuaalisesti mittariston näytöllä.

Uusia aktiivisen turvallisuuden varusteita ovat autonomisen ajon kaistallapitoavustin, kaukovaloavustin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Kolmannen sukupolven Kia Ceed on suunniteltu Euroopassa, ja siellä se myös valmistetaan. Ensimmäisen sukupolven Ceed tuli markkinoilla vuonna 2006, ja tähän mennessä autoa on valmistettu jo lähes 1,3 miljoonaa kappaletta.

Suomeen uusi Ceed saapuu syksyllä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt