Autot

Näin ajat nelivedolla oikein – nuori suomalainen rallitähti opastaa

Julkaistu:

Ajo-opetus
Nuori rallikuljettaja Juuso Nordgren kertoo, miksi nelivetoauto on kaksivetoista parempi.
Škodan tuore WRC2-luokan tehdaskuljettaja Juuso Nordgren, 22, antaa ohjeita nelivetoauton hankintaa ajatellen ja opastaa myös sen ajamisessa.

Meriittejä auton ajamisesta nuorukaisella jo riittää, sillä hän osallistui viime vuonna sekä Espanjan että Walesin MM-ralleihin. Espanjassa Nordgren oli WRC2-luokan neljäs, Walesissa viides.

Tällä kaudella Nordgren ajaa tehdastiimin Škodan Fabia R5 -autolla kartanlukijanaan Tapio Suominen.

Milloin nelivetoautoa kannattaisi Nordgrenin mielestä harkita?
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mielestäni nelivetoon investoimista kannattaisi harkita etenkin, jos kohtaa joka talvi haastavia olosuhteita, ihan esimerkkinä Suomen talvi. Neliveto tuo varmuutta ja vakautta liikkumiseen.

– Toinen tilanne on se, jos vetää paljon peräkärryä tai harrastaa asuntovaunuilua. Nelivetoautolla saa vetää hieman isompia massoja, ja vetäminen on vakaampaa, myös haastavissa olosuhteissa, tuumii nuori rallitähti.

Entä vaatiiko nelivetoauto erityistä ajotapaa, mihin virheisiin tavalliset kuljettajat sortuvat?

– Mielestäni yleisimpiä virheitä, joita nykyaikaisilla nelivedoilla tehdään, ovat liian voimakkaat vastaohjaukset. Auton oma ajonvakautusjärjestelmä reagoi nopeammin kuin kuljettaja, jolloin kuljettajan tekemä liian suuri vastaohjaus vain pahentaa tilannetta luistossa. Normaali liikenteessä nelivetoautoilla kannattaa luottaa auton omiin ominaisuuksiin, Nordgren opastaa suomalaiskuljettajia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt