Autot

Jaguar rakensi erikoisen XJ-mallin raskaan metallin taitajalle

Julkaistu:

Arvoautot
Jaguar juhlistaa XJ-sarjan 50-vuotista taivalta Greatest Hits -nimisellä erikoismallilla, jonka se on omistanut Iron Maiden -yhtyeen rumpalille Nicko McBrainille.
Jaguar paljasti Greatest Hits XJ:ksi ristimänsä erikoismallin meneillään olevassa Geneven autonäyttelyssä. Auto on suunniteltu yhteistyössä Iron Maiden -yhtyeen rumpalin Nicko McBrainin kanssa, ja sen lanseeraus käynnisti XJ-mallin 50-vuotisjuhlat.

Jaguar halusi omistaa uniikin XJ-mallin McBrainille siksi, että tämä on harrastanut Jaguareja koko ikänsä.

McBrainin klassinen, vuoden 1984 XJ6 Series 3 -malli sisältää valmistajan mukaan useita räätälöityjä ratkaisuja, ”joihin meitä ovat innoittaneet sekä XJ-mallit viideltä eri vuosikymmeneltä että McBrainin tausta hevimusiikin parissa”.

Erityistä autossa on esimerkiksi puskurit, jotka on sulautettu lokasuojiin, ja kynnyslistat ja takaovet, jotka on muotoilu uudelleen. Ovenkahvat ja ulkopeilit on napattu Series 2 XJ:stä. Äänieristystä on paranneltu ja verhoilua uusittu. Ilmastointikin on päivitetty nykynormien mukaiseksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Greatest Hits XJ on rakennettu Jaguar Land Rover Classic Worksin pajalla Coventryssä Birminghamin liepeillä Britanniassa. Hankkeeseen on käytetty yli 3 500 työtuntia, ja autosta on uudistettu, vaihdettu tai suunniteltu uudelleen yli 4 000 osaa. Valmistaja kertoo tiedotteessaan, että auton sisustus, ulkonäkö, vaihteisto ja jousitus ”kävivät läpi huomattavia muutoksia, jotta ne saatiin vastaamaan Nicko McBrainin autounelmaa”.

Classic-osaston johtaja Tim Hannig toteaa tiedotteessa, että Greatest Hits XJ:n luomisprosessi, jossa yhden henkilön unelma saatettiin toteen, on ollut palkitseva koko Jaguar Classicin tiimille.

McBrain vuorostaan maalailee, että ”tämä on äärimmäisen hieno XJ – se on kolmas XJ:ni; annoin sille nimen Johnny 3”.

– Tämä on todellakin Greatest Hits -versio, McBrain sanoo.

– Minulle se kertoo, mistä XJ-mallissa on kysymys. Se on näyte Jaguar Classic -tiimin taidoista. Emme olisi voineet tehdä tätä parempaan ajankohtaan. 50-vuotias Jaguar XJ -mallisarja on lempiautoni kautta aikojen.