Autot

BMW pohtii oman autotehtaan käynnistämistä Venäjällä

Julkaistu:

Tehdashanke
Muutkin saksalaiset ovat kääntäneet rintamasuuntansa itään.
BMW:n tehdashankkeesta vinkkasi tiedotusvälineille yhtiön pääjohtaja Harald Krüger Geneven autonäyttelyssä tiistaina. Asiasta saatetaan hänen mukaansa päättää jo lähiviikkojen aikana.

Luonteva sijoituspaikka tehtaalle olisi Kaliningrad, jossa baijerilaismerkillä on ollut aikaisemmin omaa tuotantoa, ja jossa venäläinen sopimusvalmistaja Avtotor kokoaa nykyään BMW:n kolmos- ja viitossarjan sedaneita ja katumaastureita.

Venäjä kiinnostaa myös BMW:n saksalaisia arkkivihollisia Audia ja Mercedes-Benziä. Audi valmistaa jo Q7-tyypin katumaasturia Volkswagenin tehtaassa Kalugassa Keski-Venäjällä parisataa kilometriä Moskovasta lounaaseen. Mercedes-Benz on vuorostaan ilmoittanut, että se ryhtyy tuottamaan E-sarjan sedaneita ensi vuonna Moskovassa.

Läntisiä autonvalmistajia rohkaisee uusiin avauksiin Venäjällä se, että maan autokauppa on lähtenyt neljä vuotta jatkuneen alamäen jälkeen nousuun. Venäjällä rekisteröitiin viime vuonna 1,56 miljoonaa uutta henkilöautoa, joka merkitsi noin 12 prosentin kasvua vuoden 2016 lukemaan verrattuna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt