Autot

Nissanin tulevaisuuden auto on kuin tieteiselokuvasta

Julkaistu:

Sähköauto
Nissan esitteli tänään Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä täysin sähköisen Nissan IMx Kuro -crossover-konseptinsa.
Kuro (merkitsee japaniksi mustaa) pohjautuu Tokion autonäyttelyssä viime vuoden lokakuussa julkistettuun IMx-konseptiin. Sen ulkoilme on kuitenkin uudistettu mustan sisäverhoilun ja mustien vanteiden, tuoreistetun etusäleikön ja tummanharmaan korivärin avulla.

Nissan IMx Kuro antaa valmistajansa mukaan viitteitä siitä, mitä yhtiön Nissan Intelligent Mobility -visiolta on lupa odottaa tulevaisuudessa. Visio ohjaa Nissanin päätöksiä sen suhteen, mistä autot saavat käyttövoimansa, kuinka niillä ajetaan ja kuinka ne integroituvat osaksi yhteiskuntaa. Tavoitteena on vahvistaa yhteyttä auton ja kuljettajan välillä sekä taata entistä turvallisemman, mukavamman ja nautittavamman ajokokemuksen.

Nissan IMx KURO -konseptiin on uutuutena integroitu Nissanin mullistava Brain-to-Vehicle (B2V) -teknologia. B2V-teknologia avustaa auton itseohjautuvien järjestelmien toimintaa ja manuaalista ohjausta tulkitsemalla kuljettajan aivoista peräisin olevia signaaleja.

– Sähköinen IMx Kuro -crossover-konsepti ilmentää täydellisesti Nissan Intelligent Mobility -visiomme mukaista autoilun tulevaisuutta, Jose Munoz Nissanilta anoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nissan Intelligent Mobilityn kautta Nissan on sitoutunut mullistamaan tavan, jolla autot ovat tulevaisuudessa vuorovaikutuksessa ihmisten ja yhteiskunnan kanssa.


Nissan IMx Kuron teknologiavarusteluun kuuluvan ProPilot-järjestelmän tulevaisuuden versio mahdollistaa täysin itseohjautuvan ajamisen. ProPILOT-ajotilan ollessa valittuna järjestelmä vetää ohjauspyörän kojelaudan sisään ja kallistaa kaikki istuimet. Kun manuaalinen ajotila otetaan käyttöön, ohjauspyörä ja istuimet palautuvat alkuperäisiin asentoihin ja auton hallinta siirtyy saumattomasti takaisin kuljettajalle.

Nissan IMx KURO -konseptiauto perustuu Nissanin uuteen sähköautoalustaan, joka on suunniteltu parasta mahdollista taloudellisuutta silmällä pitäen. Lattia on täysin tasainen, mikä tuo lisätilaa matkustamoon ja parantaa ajodynamiikkaa.

Nissan IMx KURO:n tehokas, täysin äänetön voimalinja perustuu kahden sähkömoottorin toimintaan. Ne sijaitseva edessä ja takana, joten auto on nelivetoinen. Yhdessä moottorit tuottavat tehoa 320 kilowattia ja vääntöä peräti 700 newtonmetriä. Ne saavat käyttövoimansa suurikapasiteettisesta akusta, joka on suunniteltu kokonaan uudelleen energiatiheyden optimoimiseksi.

Nissanin mukaan uusi akku takaa yli 600 kilometrin toimintamatkan yhdellä latauksella.

Nissan IMx Kuro integroituu osaksi yhteiskunnan infrastruktuuria. Kun IMx KURO on kuljettanut omistajansa vaikkapa lentokentälle, se voi pysäköidä itsensä paikkaan, jossa sen on mahdollista kytkeytyä paikalliseen sähköverkkoon. Se voi samalla toimia myös pienimuotoisena voimalaitoksena, joka palauttaa energiaa verkkoon.

Kun omistaja palaa matkaltaan, Nissan IMx Kuro luonnollisesti noutaa hänet kentältä, Nissan maalailee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt