Autot

Ford kunnioittaa 50-vuotiasta leffalegendaa: Bullitt-Mustang tulee taas

Julkaistu:

Bullitt
Steve McQueenin Mustang-legenda saa jatkoa myös Euroopassa.
Uusi Ford Mustang Bullitt -erikoismalli, joka kunnioittaa Steve McQueenin tähdittämän legendaarisen elokuvan 50-vuotisjuhlaa, esiteltiin ensimmäistä kertaa Euroopassa Geneven autonäyttelyssä. Mustang Bullitt on kunnianosoitus legendaariselle Mustang GT fastbackille, jota Steve McQueen ajoi vuonna 1968 ilmestyneessä Bullitt-nimisessä elokuvassa.


Elokuva on erityisen kuuluisa lähes 10-minuuttisesta takaa-ajokohtauksestaan, jossa McQueen jahtaa kahta ammattitappajaa pitkin San Franciscon katuja.

Mustang Bullittia aletaan valmistaa eurooppalaisille asiakkaille kesäkuussa. Erikoismallin voimanlähteenä toimii Fordin 5,0-litrainen V8-moottori, jossa on Open Air Induction ‑imujärjestelmä sekä Shelby Mustang GT350:stä lainatut imusarja, 87 mm:n kaasuläppäkotelo sekä voimansiirron ohjausmoduulin kalibrointi.

Moottorin arvioitu teho on 464 hevosvoimaa ja vääntö 526 newtonmetriä. Uutuudessa on kuusiportainen manuaalivaihteisto. Elektroninen moottorinohjausjärjestelmä nostaa käyntinopeutta lyhyesti kuljettajan vaihtaessa pienemmälle vaihteelle, jolloin moottorin käynti mukautuu valitun vaihteen edellyttämään välityssuhteeseen, tehden vaihdoista sulavia ja saumattomia.


Mustang Bullittin värivaihtoehdot ovat Shadow Black ja klassinen Dark Highland Green, ja siinä on 19-tuumaiset Torq Thrust -vanteet, punaiset Brembo-jarrusatulat sekä Bullitt-logoin varustettu polttoainetankin korkki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Sisätiloissa istuinten, keskikonsolin ja kojelaudan saumojen väri noudattaa auton ulkopinnan väriä, ja kussakin Mustang Bullittissa on perinteisen Mustang-tunnuskilven paikalla yksilöllisesti numeroitu laatta kojelaudassa. Auton 1000-wattisessa huippuluokan B&O Play -äänentoistojärjestelmässä on 12 kaiutinta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt