Autot

Vuoden Auto Euroopassa on Volvo XC40

Julkaistu:

PALKITTU
Vuoden Auto Euroopassa 2018 -palkinnon voitti Volvon uusi XC40-malli.
Finaalissa oli kaikkiaan seitsemän automallia: Alfa Romeo Stelvio, Audio A8, BMW 5-sarja, Citroën C3 Aircross, Kia Stinger, Seat Ibiza ja Volvo XC40.

Voitto oli Volvolle tässä kisassa ensimmäinen. Kahdesti aiemmin ruotsalaismerkki on onnistunut pääsemään lähelle himoittua voittajapokaalia; XC90 sijoittui kakkoseksi vuonna 2016, ja V40 kolmanneksi vuonna 2013. Nyt Volvon kompakti XC40 korjasi vihdoin potin.

Voitto oli lopulta hyvin selvä. XC40 keräsi pisteitä kaikkiaan 325, kun toiseksi sijoittunut Seat Ibiza sai pisteitä monikansalliselta, eurooppalaiselta toimittajaraadilta yhteensä 242. BMW 5-sarja keräsi 226 pisteen saaliin sijoittuen pronssille.

Kia Stinger keräsi neljänneksi eniten pisteitä (204), viidenneksi finaalissa sijoittui Citroën C3 Aircross (171), kuudes oli Audi A8 (169) ja viimeinen oli Alfa Romeo Stelvio (163).


Ilta-Sanomien lukijat ovat tänään saaneet äänestää omaa suosikkiaan seitsemän finalistin joukosta. Näyttää siltä, että suomalaiset ymmärtävät autojen päälle, sillä Volvo XC40 on kerännyt myös lukijaäänestyksessä selvästi eniten ääniä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lue tästä IS:ssa julkaistu XC40-talvitesti.

Lue tästä IS:ssa julkaistu XC40 ensitesti.

”Parasta pikku-Volvossa on sen raikas muotoilu ja kokoluokassaan järkevät tilat”, IS ennakoi ennen tuloksen julkistusta.

Tärkeimpien eurooppalaisten automedioiden toimittajat ovat valinneet vuodesta 1964 alkaen Vuoden Auto Euroopassa -kilpailun (COTY, Car of the Year) voittajan. Voittaja on julkistettu perinteisesti Geneven autonäyttelyn alla.

Viime vuonna voittajaksi leivottiin Peugeot 3008.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt