Autot

Škodan uusi Kodiaq Scout -malli tuo aivan uuden ominaisuuden talven lumille

Julkaistu:

UUTTA
Škoda Kodiaq Scout osaa valmistautua talvisiin lumikeleihin.
Škoda Kodiaqista tuodaan uusi Scout-versio Suomen markkinoille. Sen vakiovarusteisiin lukeutuvat muiden muassa Offroad-tila, joka säätää elektroniset alustajärjestelmät automaattisesti näppäimen painalluksella, pysäköintitutka edessä ja takana, sekä ajoasetuksen valinta. Viimeisessä on nyt esiasetukset Eco, Normal, Sport, Individual ja uutena Snow, joka vaikuttaa moottorin, automaattivaihteiston, ohjaustehostuksen ja ilmastointilaitteen ohjaukseen erityisesti lumisia oloja ajatellen.

Viimeaikaisia Suomen talvikelejä ajatellen uutuus kuulostaa mielenkiintoiselta.

Snow-ajoasetus mukauttaa ABS-jarrujen, ASR-vetoluistoneston ja mahdollisesti myös mukautuvan tasanopeuden säätimen, sekä moottorinohjauksen toiminnan lumisilla tai muutoin liukkailla teillä ajamiseen.

Hintalisää vajaat 7 000 euroa

Ulkoisesti Kodiaq Scout ei kovinkaan paljon eroa tavallisesta Kodiaq-mallista. Maavaraa on korotettu yllättävän vähän, ainoastaan kuusi millimetriä, ja se on nyt siis tarkalleen 19,4 senttimetriä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ilmajousitusta autoon ei saa edes lisävarusteena, mitä voi pitää pienenä puutteena. Autossa on kuitenkin vakiovarusteena neliveto, 19 tuumaa korkeat kevytmetallivanteet ja huonon tien paketti, jonka tosin saisi Kodiaqiin lisävarusteenakin.

Silmänruokaa tarjoavat hopeanväriset koristelut siellä täällä; keulassa, sivuikkunoiden kehyksissä, kattokaiteissa ja ulkopeilikoteloissa.

Kodiaq Scout -mallien hinnat alkavat 49 473 eurosta, kun moottorina palvelee 1,4-litrainen TSI-moottori. Hintaeroa edullisimpaan vastaavan kaltaiseen, nelivetoiseen ja DSG-automaattivaihteiseen Ambition-varusteltuun Kodiaqiin kertyy 6 995 euroa (42 478 euroa). Hintalisää tuleekin jokaisen punnita itse omista ähtökohdistaan, sillä se ei ole aivan mitätön.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt