Honda uudisti CR-V:tä – ja pian myös hybridinä

Honda CR-V siirtyy Euroopassa uuteen sukupolveen. Samalla Honda tuo ensimmäistä kertaa hybriditekniikkansa saataville katumaasturiin Euroopassa.

Honda on monien muiden valmistajien tapaan sitoutunut sähkökäyttövoimaan.

3.3.2018 18:58

Honda vahvistaa tuovansa ensimmäiset sähköautot myyntiin ensi vuonna. Siitä muistuttavaa Geneven autonäyttelyssä Urban EV Concept, joka esiteltiin ensi kerran syksyllä 2017 Frankfurtin autonäyttelyssä Mukana on myös ensimmäistä kertaa Euroopassa nähtävänä oleva Sports EV Concept.

Täysin uuteen CR-V:hen saa Hondan Intelligent Multi Mode Drive -hybridijärjestelmän (i-MMD). Siinä on 2,0-litrainen bensiinimoottori ja kaksi sähkömoottoria.

Perinteisen vaihteiston sijaan i-MMD-järjestelmässä käytetään kiinteitä välityssuhteita polttomoottorin ja sähkömoottoreiden sekä vetopyörästön välillä.

Toisena moottorivaihtoehtona on 1,5 VTEC Turbo. Voima välitetään joko käsivalintaisen kuusivaihteisen vaihteiston tai CVT-automaattivaihteiston kautta.

Molemmat moottorit saa sekä etuvedon että edelleen kehitetyn nelivedon kanssa. Maavara on kasvanut 38 millimetriä lukemaan 208 mm.

Uuden Honda CR-V:n toimitukset alkavat kesän jälkeen 1,5 VTEC TURBO -malleilla. CR-V Hybridin myynti alkaa vuoden 2019 alkupuolella.

Honda korostaa sitä, että vuonna 2025 kaksi kolmasosaa sen automyynnistä on malleja, joissa on ainakin osana voimalinjaa sähkömoottori.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?