120 km/h -rajoitus voimaan jo perjantaina kahdella valtatiellä - Autot - Ilta-Sanomat

120 km/h -rajoitus voimaan jo perjantaina kahdella valtatiellä

Nopeusrajoitukset muuttuvat valtateillä porrastetusti.

Julkaistu: 28.2.2018 10:22

Liikennevirasto tiedotti tänään, että osalla moottoriteistä saa ajaa 120 kilometrin tuntivauhtia jo maaliskuussa.

Liikennevirasto ottaa maaliskuun alkupuolella käyttöön nopeusrajoitusten siirtymäajat. Käytännössä se tarkoittaa, että hyvissä sää- ja keliolosuhteissa tietyillä moottoritieosuuksilla nopeusrajoitus nostetaan valoisaan aikaan 120 kilometriin tunnissa.

Muulla tieverkolla talviajan nopeusrajoitukset pysyvät edelleen voimassa.

Nopeusrajoitusten siirtymäaika koskee seuraavia tieosuuksia:

  • Valtatie 1 välillä Kehä III–Muurla (1.3.2018 lähtien)

  • Valtatie 7 välillä Kehä III–Hamina (1.3.2018 lähtien)

  • Valtatie 4 välillä Kemi–Tornio (8.3.2018 lähtien)

Pimeään aikaan tai talvisissa keliolosuhteissa myös yllä mainittujen teiden korkein mahdollinen nopeusrajoitus on 100 km/h. Siirtymäajan nopeusrajoitukset ovat voimassa kesänopeuksien voimaantuloon asti. Tavallisesti Suomessa siirrytään takaisin kesänopeuksiin maalis-huhtikuun vaihteessa.

– Keväisin ajokeli on monesti parempi kuin keskitalvella esimerkiksi lisääntyneen valon ansiosta. Tämä mahdollistaa tietyillä vaihtuvien nopeusrajoitusten teillä 120 km/h nopeudet hyvissä ajo-olosuhteissa jo ennen kesänopeuksiin siirtymistä, valaisee Liikenneviraston liikenteen ohjauksen asiantuntija Tuomas Österman.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?