Autot

Hyundai lupaa upouuden sähkö-Konan matkasäteeksi 470 kilometriä

Julkaistu:

SÄHKÖAUTO
Uusi Kona Electric yhdistää trendikkäästi SUV-muotoilun ja päästöttömän sähköisen voimansiirron.
Täysin uusi Hyundai Kona electric on Hyundai-malliston tuorein jäsen. Uusi Hyundai Kona electric yhdistää kaksi nopeimmin kasvavaa autoteollisuuden trendiä: sähköisen liikkumisen ja SUV-korimallin.

Hyundai Motor sanoo tiedotteessaan olevansa ensimmäinen autonvalmistaja Euroopassa, joka ottaa kompaktin täyssähkö-SUV:n sarjatuotantoon.

Kona Electric on kompaktin kokoluokan SUV, jonka leveys on 1 800 millimetriä. Hyundai Konaan verrattuna uutuus on 4 180 mm:n pituudellaan 15 mm pidempi ja 1 570 mm:n korkeudellaan 20 mm korkeampi. Akseliväli on 2 600 mm.

Tavaratilan koko on 332 litraa (373 litraa ilman latauskaapelia).


Kona Electricin erottaa ”perus-Konasta” suljettu etusäleikkö, joka lisää samalla myös aerodynamiikkaa. Etuosan muotoilun toinen ominaispiirre on led-päiväajovalojen ja led-ajovalojen yhdistelmä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uuteen Kona Electriciin on valittavissa 21 erilaista väriyhdistelmää seitsemästä ulkovärivaihtoehdosta ja kolmesta katto- ja ulkopeilien värivaihtoehdosta.

Kaksi tehoversiota

Kona Electric tulee markkinoille kahdella vaihtoehtoisella tehoversiolla ja yhdellä markkinoiden suorituskykyisimmistä sähkömoottoreista, joka antaa lupauksen lähes 470 kilometrin toimintamatkasta.

Perusversiossa akun kapasiteetti on 39,2 kWh, tehoa 135 hevosvoimaa (99 kW) ja toimintamatka yhdellä latauksella on jopa 300 kilometriä. Perusversion energiankulutus on alle 14,8 kWh/100 km.

Tehokkaammassa versiossa akun kapasiteetti on 64 kWh ja tehoa on 204 hv (150 kW). Tehoversion energiankulutus on 15,2 kWh/100 km ja se kiihtyy 0–100 km/h 7,6 sekunnissa. Molempien versioiden vääntömomentti on 395 Nm ja huippunopeus 167 km/h. Hyundai käyttää täysin uudessa Hyundai Kona electricissä litium-ioni-polymeeriakkuja perinteisten nikkelimetallihydridiakkujen sijaan.

Hyundai Kona electric saapuu Euroopan markkinoille kesällä 2018. Aikataulu ja hintatiedot ovat vielä Suomen osalta avoinna.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt