Tältä näyttää Mitsubishin tulevaisuuden sähköauto - Autot - Ilta-Sanomat

Tältä näyttää Mitsubishin tulevaisuuden sähköauto

Tältä näyttää Mitsubishin konseptiauto. Vastaako se todellisuutta? Se nähdään vasta vuosien päästä.

Julkaistu: 27.2.2018 10:26

Mitsubishi esittelee e-Evolution Concept -sähköauton Geneven autonäyttelyssä ensi viikolla.

Kyseessä on Euroopassa ensi kertaa esiteltävä Mitsubishin konseptimalli.

Keulan muotoilu edustaa Mitsubishin uutta ”Dynamic Shield” -tyyliä. Musta jäähdyttimen säleikkö on lasin alla, joka kuvaa konseptiauton sähköautomaisuutta. Keulan ilmeessä korostuvat myös sinisin huomiolinjoin korostetut kamerat ja etusensorit. Aerodynamiikka on otettu huomioon ajovalojen alla sijaitsevin suurin ilmanottoaukoin. Aerodynamiikan parantamisen lisäksi ilmanottoaukot jäähdyttävät samalla jarrusatuloita.

Sivu- ja kylkilinjojen muotoilussa näkyy korkea hartialinja, sisäänpäin kaartuva muoto ja korkea maavara. Korin etu- ja takaylitykset ovat lyhyet.

Kojelautaa hallitsee suuri näyttö, joka kertoo tärkeimmät ajotiedot kuljettajalle. Suuren näytön rinnalle on sijoitettu kaksi pienempää näyttöä, joiden kautta pystyy katsomaan etu- ja takakameroiden tuottamia näkymiä, joista on apua esimerkiksi maasto-olosuhteissa.

Ajoakusto on sijoitettu lattian alle keskelle autoa taaten tasaisen painonjakauman ja ajovakauden.

Kolmimoottorinen 4WD-nelivetojärjestelmä käyttää yhtä moottoria etupyörillä ja kahta uutta ”Dual Motor Active Yaw Control (AYC)” -järjestelmällä varustettua moottoria takapyörien pyörittämiseen. Kaikki kolme moottoria on yhdistetty Mitsubishin “Super All-Wheel Control (S-AWC)” -ajohallintajärjestelmään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?