Autot

V60 on Volvon uusin myyntiveturi

Julkaistu:

Uutuusmalli
Uuden V60-mallin uskotaan pönkittävän Volvon asemaa premiumautojen ykkösenä Suomessa.
Siihen luottaa ainakin merkin maahantuonnista vastaavan Volvo Car Finlandin toimitusjohtaja Lasse Ahlstedt.

– Jos me myimme edellisen sukupolven V-kuusikymppistä parhaimmillaan noin 1 600 kappaletta vuodessa, uuden mallin vuosimyynnin on yllettävä parintuhannen korville. Sitä kautta 60-sarja nousee saksalaisten ohi D-segmenttiin sijoittuvien premiumautojen markkinajohtajaksi Suomessa, Ahlstedt aprikoi.

Saksalaisilla Ahlstedt viittaa lähinnä Audin A4:ään, BMW-kolmoseen ja Mercedes-Benzin C-sarjan autoihin.

Volvo oli viime vuonna Suomessa 8 903 autolla neljänneksi myydyin merkki Toyotan, Volkswagenin ja Škodan jälkeen. Samalla se oli premiumautojen selvä ykkönen. Mercedes-Benz oli 6 419 autolla yhdeksäs ja Audi 5 599 autolla kymmenes. BMW oli sijalla 11. Sen saldo oli viime vuonna 4 956 ensirekisteröityä autoa.


Volvon 60-sarja koostuu V-tyypin farmarista ja S-tyypin sedanista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

V60:stä paljastettiin uuden sukupolven versio keskiviikkona Tukholmassa. Uusi sedan tulee perässä myöhemmin tämän vuoden aikana.

Uuden V60:n moottorivaihtoehtoina ovat T5- ja T6-malliset bensiinimyllyt ja D3- ja D4-tyyppiset dieselit. Valikoimassa on myös kaksi ladattavaa hybridiversiota. Ärjymmästä lataushybridistä löytyy 390 ja kesymmästäkin 340 hevosvoimaa.


V60 pohjautuu samaan SPA-alustaan, jota Volvo käyttää keskikokoluokan katumaasturissa XC60:ssä ja suurimmassa farmarissaan V90:ssä. XC60 ja V90 ovat nykyään Volvon myydyimpiä malleja Suomessa. Kumpaakin rekisteröitiin viime vuonna vähän yli 1 900 kappaletta.

Uuden V60:n myyntiodotuksisia perustellaan muun muassa sillä, että Suomessa farmarit ovat edelleen suuressa suosiossa jatkuvasti kiihtyvästä katumaasturibuumista huolimatta.

Toisaalta jotkut Volvo-ihmiset ovat kuulemma sanoneet, että V90-malli, joka korvasi 20 vuotta markkinoilla olleen V70-mallin kesällä 2016, on heille turhan iso. Uusi V60 voisi olla passelimpi. Siinä on nyt tavaratilaakin 529 litraa eli vain 31 litraa vähemmän kuin vanhassa V70:ssä.

Uusi V60 saa virallisen ensi-iltansa Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa. Suomeen se ehtii loppukesästä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt