Autot

Poliisi neuvoi ajamaan 5 km/h ”alinopeutta” – Autoliitto kertoo, mitä siitä seuraisi

Julkaistu:

"ALINOPEUS"
Ahkera twiittaaja, ylikomisario Dennis Pasterstein suositteli, että tiellä saa ajaa nopeusrajoituksia hiljempaa. IS kysyi autoilijoiden etujärjestön käsitystä suositukseen.
Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja, ylikomisario Dennis Pasterstein ehdotti Twitterissä tehokasta keinoa välttää muun muassa Kehä I:ltä tuttujen ylinopeuskameroiden välähtelyn ja sitä kautta ylinopeussakot.

Pastersteinilta kysyttiin nopeusvalvontakameroita koskevassa keskustelussa, miten lisää liikenneturvallisuutta, jos kameratiellä pitää koko ajan katsoa nopeusmittariin.

” Nopeusmittariin pitää kiinnittää erityistä huomiota vain jos pyrit ajamaan maksimi nopeutta. Saa ajaa allekin, suosittelen -5 km/h”, Pasterstein ehdotti santakasti.
Ehdotus sai tyrmäyksen keskustelussa, ja samalla linjalla on myös Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Nopeusrajoitus kertoo suurimman sallitun nopeuden, josta on välillä tarpeen poiketa alaspäin, mikäli esimerkiksi liikennetilanne tai olosuhteet sitä edellyttävät. Ajatus siitä, että alettaisiin systemaattisesti ajamaan 5 km/h alle nopeusrajoituksen ei kuitenkaan kuulosta kovin järkevältä, Vesalainen sanoi IS:lle.

– Liikennetilanteen ja olosuhteiden ollessa suotuisat pitää olla mahdollisuus ajaa suurinta sallittua nopeutta. Väitän, että Pastersteinin esittämä toimintatapa olisi omiaan provosoimaan takaa tulevia ohituksiin, koska osa autoilijoista varmasti haluaa – ja heillä on siihen myös oikeus – edetä nopeusrajoitusten mukaan.

– Osa autoilijoista ei provosoidu ollenkaan, osa puolestaan saattaa provosoitua niinkin paljon, että ohitukseen lähdettäisiin myös hieman kyseenalaisissa paikoissa. Näin ollen esitetyllä toimintatavalla ei saavuteta turvallisuushyötyä vaan pikemminkin päinvastoin, Vesalainen arveli.

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt
  Näitä luetaan!
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Prinssi Harry ja Meghan astelivat ensimmäistä kertaa julkisuuteen satuhäiden jälkeen – tuore Sussexin herttuatar edusti huipputyylikkäänä

  2. 2

   Tunnettu hääkuvaaja ihmettelee Meghanin ja Harryn hääpotretin useita teknisiä virheitä: ”Olisi mielenkiintoista kuulla kuvaajan perustelut”

  3. 3

   Helsingissä epäillään ruokamyrkytysepidemiaa kahdessa sairaalassa – jopa 90 sairastunut

  4. 4

   Will Smithin vaimo Jada Pinkett Smith oli suihkussa, kun hän huomasi jotain kammottavaa: ”Vapisin pelosta”

  5. 5

   Sote uhkaa viivästyä lisää: valinnan­vapaudesta löytyi yli 20 muutettavaa kohtaa

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Onko muna päivässä liikaa vai hyväksi? Tutkimus löysi selvän yhteyden maailman yleisimpiin sairauksiin

  2. 2

   Yksinkertainen laskelma osoittaa, milloin omistusasunto ei kannata

  3. 3

   Seura: Vainaja ”heräsi henkiin” kahdesti

  4. 4

   Prinssi Harryn viehättävät ex-tyttöystävät varastivat huomion satuhäissä – miksi ihmeessä kuninkaalliset kutsuvat entiset kumppaninsa häihinsä?

  5. 5

   David Beckham teki kuninkaallisissa häissä ”moukkamaisen” etikettivirheen – fanit paheksuvat: ”Aivan kuin kirkko olisi vaihtopenkki”

  6. Näytä lisää
  1. 1

   Nanna, 22, otti aurinkoa bikineissä pihalla, kun kuuli naapurin törkeän kommentin: ”Uppos aika syvälle”

  2. 2

   Susanna Kosken ja pitkäaikaistyöttömän kohtaaminen Ylellä pöyristytti katsojia: ”Kylmäävää ja erittäin vastenmielistä”

  3. 3

   Nuoripari luuli ostavansa 93 000 euron asunnon – ei ymmärtänyt yhtä kohtaa kauppakirjassa

  4. 4

   Intiimit keskustelut häähumusta julki: kuningatar ojensi tomerasti prinssi Philipiä – Meghanin ”lipsautus” pöyristyttää somessa

  5. 5

   Sebastian Aho takoi hattutempun, USA jäi jalkoihin! IS seurasi

  6. Näytä lisää