Autot

Uusi Volvo V60 paljastettiin – tältä se näyttää

Julkaistu:

UUTUUS
Volvo paljasti tänään uuden V60 Sportswagonin Ruotsissa.
Ilta-Sanomat oli paikalla, kun auto esiteltiin luonnollisessa ympäristössään tukholmalaisen perheen pihatiellä, mikä valmistajan mukaan korostaa Volvon vahvaa perintöä farmariautojen valmistajana ja osoittaa, kuinka V60 mukautuu nykyaikaisen perhe-elämän tarpeisiin.

– Farmariauton kuljettaja on ollut meille tärkeä asiakas jo vuosikymmenten ajan. Uusi V60 Sportswagon kunnioittaa tätä perinnettä, mutta nostaa kokemuksen aivan uudelle tasolle, sanoi Volvon pääjohtaja Håkan Samuelsson.

Uusi V60 käyttää Volvon skaalautuvaa alustarakennetta (SPA), joka on jo tuttu XC60-mallista ja 90-sarjan autoista.


Volvon muotoilujohtaja Robin Page luonnehti V60-mallia Volvon brändin keskipisteeksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Se on hienostunut ja sillä on kauniit mittasuhteet, mutta se on silti käytännöllinen ja mukautumiskykyinen, Page lumoutui uutuudesta.

Volvon päätös sähköistää kaikki uudet autot vuodesta 2019 lähtien näkyy osaltaan V60 -mallissa. Siihen on tarjolla kaksi bensiinimoottorin ja sähkömoottorin yhdistävää plug-in-hybridivaihtoehtoa: uusi T6 Twin Engine AWD, joka kehittää tehoa yhteensä 340 hevosvoimaa, sekä 390 hevosvoimainen T8 Twin Engine AWD.

Bensiinimoottorivaihtoehdot ovat T5 ja T6. Dieseliä suosivat kuljettajat voivat valita autoonsa D3- tai D4-moottorin.

Mukana on 90-sarjasta ja XC60:stä tunnettuja kuljettajan tukijärjestelmiä, jotka tekevät valmistajan mukaan uudesta V60-mallista yhden markkinoiden turvallisimmista autoista. City Safety -järjestelmä automaattijarrutustekniikalla ja erilaisilla havaitsemisjärjestelmillä auttaa kuljettajaa välttämään potentiaalisia vaaratilanteita. Volvon mukaan sen ainutlaatuisuutta kuvastaa kyky havaita jalankulkijat, pyöräilijät ja suuret eläimet. City Safety -järjestelmän avulla auto osaa jarruttaa automaattisesti uhkaavassa yhteentörmäystilanteessa vastaantulevan ajoneuvon kanssa.

Pilot Assist -järjestelmä – joka tukee kuljettajaa ohjaamalla, kiihdyttämällä ja jarruttamalla autoa hyvin merkityillä maanteillä nopeuteen 130 km/h asti – on päivitetty aiempaa kehittyneemmällä kaarreajotuella. Volvo V60 sisältää myös tieltä suistumiseneston, vastaantulevien ajoneuvojen väistötoiminnon ja muita ohjaustukea käyttäviä järjestelmiä. Myös valinnainen risteävän liikenteen varoitin automaattijarrutuksella parantaa turvallisuutta auton sisä- ja ulkopuolella.

Volvon Sensus -tieto- ja -viihdejärjestelmä on täysin yhteensopiva Apple CarPlayn ja Android Auton kanssa. Järjestelmää ohjataan tablettimaisella kosketusnäytöllä, joka kattaa auton toiminnot, navigoinnin, yhteyspalvelut ja viihdesovellukset.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt