Autot

Volvo kehitti XC40-malliin ennennäkemättömän moottorin

Julkaistu:

Moottorit
Volvon tuore XC40-malli saa moottorin, jollaista ei ole ruotsalaismerkin historiassa ennen nähty.
Kyse on Volvon kaikkien aikojen ensimmäisestä kolmesylinterisestä Drive-E-tyyppisestä suorasuihkutusmoottorista.

Volvo kertoo tiedotteessaan, että uusi kolmisylinterinen moottori on kehitetty yhtiön sisällä ja että siinä on käytetty samaa modulaarista rakennetta kuin Volvon nelisylinterisissä Drive-E-moottoreissa.


Kolmisylinterisen moottorin yhteyteen on saatavilla 6-vaihteinen vaihteisto. Valinnainen 8-vaihteinen vaihteisto on tulossa ensi vuonna.

Volvon strategiana on kehittää mittakaavaetuja, joten moottoria valmistetaan samoilla tuotantolinjoilla kuin yhtiön nelisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Uusi kompakti moottorirakenne tarjoaa tarvitsemaamme joustavuutta, kun esittelemme lisää voimansiirtovaihtoehtoja XC40-asiakkaille, sanoo Volvon 40-sarjan johtaja Alexander Petrofski.

Samassa yhteydessä Volvon nykyinen 150 hevosvoiman D3-dieselmoottori ja 190 hevosvoiman T4-bensiinimoottori lisätään XC40:n voimanlähdetarjontaan.

Uusi kolmisylinterinen voimansiirto on suunniteltu soveltuvaksi myös Twin Engine -plug-in-hybridiautoihin. Hybridi- ja täyssähkövoimansiirtoversiot lisätään XC40-mallistoon myöhemmin.

XC40-asiakkaille on nyt tarjolla myös uusi Inscription-varustelutaso.

Inscription-varustus tarjoaa uusia ulkoisia tyylivaihtoehtoja, kuten 18-, 19- tai 20-tuumaiset vanteet, yksilölliset suojalevyt, sekä sivuikkunoiden ja säleikön kromikoristukset. Sisäpuolella Inscription käsittää muun muassa kristallisen vaihteenvalitsimen nupin sekä Driftwood-koristuksen, jonka Volvo esitteli ensimmäisen kerran XC60-mallissa.

XC40-asiakkaat voivat personoida autoaan monilla lisävarusteilla, kuten 21 tuuman Black Diamond Cut -alumiinivanteilla ja tyylisarjalla, joka sisältää ruostumattomasta teräksestä valmistetut suojalevyt ja integroidut tuplapakoputkenpäät.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt