Autot

Volvon ”punainen avain” avaa uusia ovia

Julkaistu:

Jakamistalous
Antaisitko 40 000–50 000 euroa maksavan Volvosi naapurisi käyttöön?
Tällaisia pohdintoja joutuu tai pääsee tekemään entistä useammin, kun autot muuttuvat ja siinä samalla autoilu muuttuu.

Volvo on yksi jakamistaloudesta – pakon edessä? – kiinnostuneista autonvalmistajista. Muun muassa Fordin MyKey-teknologiaa seuraileva Volvon ”punainen avain” tarjoaa uudessa XC40-mallissaan tuoreita käytäntöjä Volvo-maailmaan.

Volvo On Call -järjestelmään kytketty digiavain mahdollistaa auton jakamisen ilman varsinaisen avaimen luovutusta.

Punaista avainta säilytetään autossa esimerkiksi hansikaslokerossa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käyttöoikeuden saanut henkilö saa digitaalisen avaimen ansiosta pääsyn kaikkiin Volvo On Call -toimintoihin: esimerkiksi käynnistämään lämmittimen etänä ja löytämään auton isolta parkkipaikalta GPS:n avulla. Järjestelmän avulla voi myös rajoittaa auton huippunopeuden laina-ajaksi. Samoin ajomatkalla käytetyn polttoaineen määrän voi selvittää sovelluksen avulla.

Suomessakin kansalaiset ovat hurahtaneet tilaamaan internetin kauppapaikoilta isoa ja pientä tavaraa. Koska aina ei voi olla kotona odottelemassa kuljetuksen vastaanottamista, Volvo tulee apuun. Volvon sovelluksella voi jatkossa avata auton tavaratilan esimerkiksi verkko-ostosten toimittajalle sovittuna ajankohtana. Vaikka tavaratila avautuu määrättynä ajanjaksona, auton moottoria lähetti ei sentään voi käynnistää.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt