Huoltokirjassa leimat, mutta huoltoja ei ollutkaan tehty – rouvan auto kesti viisi päivää - Autot - Ilta-Sanomat

Huoltokirjassa leimat, mutta huoltoja ei ollutkaan tehty – rouvan auto kesti viisi päivää

Viisi päivää kului 13 000 euron hintaisen käytetyn auton ostosta, kun vauhti alkoi yllättäen hiipua. Kierrokset eivät nousseet eikä auto kiihtynyt.

19.2.2018 6:52

Auto oli ollut kahdeksan vuotta liikenteessä ja mittarissa oli 128 300 kilometriä. Uusi omistaja ehti ajaa sillä vain 342 kilometriä, kun dieseliä valui öljyn joukkoon.

Kaiken piti olla kunnossa ja rouva uskoi, että Volvo V50 -merkkinen auto oli huollettu huoltokirjan mukaan ja 120 000 kilometrin määräaikaishuolto oli tehty, sekä hiukkassuodattimen piti olla vaihdettu.

Rouva vei auton korjaamolle, jossa selvisi, ettei suodatinta ollut vaihdettu eikä ureaa lisätty, vaikka täydellisen huoltokirjan leimojen ja maahantuojalta saadun tiedon mukaan niin olisi pitänyt tehdä.

Rouva vaati länsisuomalaista autoliikettä maksamaan 963 euron korjauslaskun.

Liike kiisti vaatimuksen ja totesi, että ostaja oli saanut oikeat tiedot autosta. Autoliikkeellä oli huoltokuitti, josta selvisi, että suodatin oli huollettu, mutta ei vaihdettu. Suodatin oli pesty, kun autolla oli ajettu jo 125 600 kilometriä.

Kuluttajariitalautakunta ratkaisi kiistan yksimielisesti auton ostajan eduksi ja suositti, että autoliike korvaa remontin asiakkaalle kokonaisuudessaan.

Lautakunta totesi, että myynti-ilmoituksen mukaan ja huoltokirjan tietojen perusteella autoon oli tehty täydellinen huolto. Myyjän olisi tullut osoittaa, että ostajalle oli kerrottu kauppaa tehtäessä huoltokirjasta poikkeavaa tietoa.

Sellaista myyjä ei pystynyt osoittamaan. Lautakunta totesi, että autossa oli virhe, koska se ei vastannut annettuja tietoja.

Osa 7/10. Juttusarjassa käsitellään Kuluttajariitalautakunnan ratkaisuja autokauppariidoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?