Autot

Hyundain uutuuteen ensi kerran tuulilasinäyttö – ”olennainen välittyy”

Julkaistu:

UUTUUS
Uudessa Konassa esitellään ensimmäisen kerran Hyundain uusi tuulilasinäyttö.
Näyttöön heijastetaan kaikki olennaiset ajotiedot suoraan kuljettajan näkökenttään.

Tuulilasinäyttö on 8-tuumainen.

Suomeen juuri saapunut kompakti SUV-auto Hyundai Kona on hinnoiteltu. Edullisin malliversio maksaa 21 990 euroa.


Hyundai Konaan on tuotannon alkaessa valittavana kaksi pientä bensiiniturboa. 1,0 l T-GDI-moottorin yhteydessä on 6-vaihteinen käsivaihteisto. Moottorin suurin teho on 120 hv (88 kW), vääntömomentti 172 newtonmetriä. Yhdistetty polttoaineenkulutus on 5,2 l/100 km, yhdistetty CO2: 117 g/km.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaihtoehtona on 1,6 l T-GDI-moottorin (177 hv, 130 kW, 265 Nm) sekä Hyundain valmistaman 7-vaihteisen kaksoiskytkinautomaattivaihteiston ja nelivedon yhdistelmä. Konan neliveto avustaa kuljettajaa kaikissa ajo-olosuhteissa. Se antaa enimmillään 50 prosenttia väännöstä takapyörille ajettaessa esimerkiksi vaativissa olosuhteissa kuten lumella tai soralla.
Hyundai kertoo olevansa ainoa autonvalmistaja, joka tuottaa itse omassa maailmanlaajuisessa autotuotannossaan tarvitsemansa teräksen. Suurlujuusteräksestä kuumapuristusmenetelmällä valmistettu luja ja kevyt kori parantaa auton ajo-ominaisuuksia sekä turvallisuutta.

Uuden Hyundai Konan turvavarusteluun kuuluvat automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä jalankulkijan tunnistustoiminnolla, kuolleen kulman varoitusjärjestelmä, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, kaista-avustin, kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä, staattinen kaarrevalo sekä kaukovaloassistentti.

Hyundain uutuuteen on saatavana lisävarusteena tietoviihdejärjestelmä kahdeksantuumaisella kosketusnäytöllä, joka sisältää navigointi-, media- ja verkkotoiminnot. Järjestelmä tukee Apple CarPlay- ja Android Auto -toimintoja. Navigointijärjestelmään kuuluu maksuton LIVE Services -palvelu 7 vuodeksi, johon kuuluvat reaaliaikainen tieto säästä, liikenteestä, nopeuskameroista sekä huomion arvoisista matkakohteista.

Konaan on mahdollista myös valita 7-tuumaisella näytöllä varustettu Display Audio -järjestelmä. Järjestelmän avulla myös perusvarustetason ostajat saavat käyttöönsä verkkoon yhdistetyt palvelut.