Autot

Mercedeksen myydyin mallisarja nousee osittain ylistetyn S-sarjan tasolle

Julkaistu:

UUTTA
Uudistuneessa C-sarjassa nähdään monia varusteita ja ominaisuuksia, jotka aiemmin on esitelty isommissa E- ja S-sarjoissa. IS poimi osan uudistusten pitkästä listasta.
C-sarjan muotoilumuutokset keskittyvät auton keulaan sekä ajo- ja takavalojen designiin. Vakiovarusteena ovat halogeeniajovalot ja integroidut LED-huomiovalot. Lisävarusteena tarjolla ovat Led High Performance -ajovalot, Multibeam Led -ajovalot sekä Ultra Range -kaukovalot.

Uusia ulkovärejä ovat mojavenhopea- ja smaragdinvihreä.

C-sarjaan on saatavana nykyisestä S-sarjasta tuttu näyttökonsepti. Vakiovarusteena on klassinen tuplaputkimittaristo ja putkien välissä 5,5-tuumainen värinäyttö. Lisävarusteena saatavana on täysin digitaalinen mittaristonäyttö korkealla resoluutiolla. Sen koko on 12,3 tuumaa.

Uusi varuste on monitoimi-istuin, jonka sivuosien ja ristiseläntuen antamaa tukea voi säätää sähkötoimisesti. Ristiselän alueella tuntuva hierontatoiminto syntyy, kun istuimen ilmakammiot tyhjenevät ja täyttyvät vuorotellen. Istuimen pneumaattisia toimintoja käytetään multimediajärjestelmän kautta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Uudistuneen C-sarjan vakiovarusteena on laajennettu aktiivinen jarruavustin. Se auttaa välttämään peräänajot edellä hitaasti ajavaan, pysähtyvään tai paikallaan seisovaan ajoneuvoon. Jarruavustimen tuella voidaan myös lieventää törmäystä tietä ylittävään jalankulkijaan tai pyöräilijään tai jopa välttää koko kolari.

Nykyisen sukupolven C-sarja on neljän vuoden ajan ollut Mercedes-Benzin eniten myyty automalli. Vuonna 2017 C-sarjan autoja myytiin yhteensä yli 415 000 kappaletta. Saksassa Bremenin-tehtaan lisäksi C-sarjaa valmistetaan Etelä-Afrikan East Londonissa, Yhdysvaltain Tuscaloosassa ja Kiinan Pekingissä.


Viime vuonna C-sarjan tärkein myyntimaa oli Kiina, jossa valmistetaan maan markkinoita varten myös C-sarjan pidennettyä lang-versiota.

Uusi C-sarja nähdään ensi kertaa Geneven autonäyttelyssä maalikuussa. Suomeen auto saapuu toisella vuosipuoliskolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt