Autot

Suomen suurin käytettyjen autojen myyjä: Näitä vaihdokkeja suomalaiset ostavat nyt

Julkaistu:

KÄYTETYT
Suomalainen ostaa saksalaisen auton käytettynä. Tämä käy ilmi käytettyihin autoihin erikoistuneen Kamuxin myyntitilastosta.
Kamux-ketjun liikkeiden viime vuoden myydyin automerkki oli Volkswagen, joka edusti viime vuonna peräti 14 prosenttia kaikista ketjun myymistä autoista. Seuraavat kolme sijaa menivät myös saksalaismerkeille.

Vaikka kymmenen kärjessä -listan huipulla keikkuvat saksalaiset merkit, myyntitilastoista löytyivät myös muut suomalaisten luottomerkit.

– Käytetyn auton kaupoilla liikkuvista ostajista moni haluaa tehdä järkihankinnan ja etsiä muutaman vuoden vanhan, vähän ajetun auton hyvillä varusteilla. Uuteen autoon verrattuna auton arvonalennus on jo tasoittunut, ja omassa käytössä arvon halutaan laskevan maltillisemmin seuraavaan autonvaihtoon saakka. Suosikkiautoissa luotetaan yhtä lailla laatuun kuin niiden arvon pitämiseen, Kamuxin Suomen maajohtaja Jussi Mäkinen sanoo.


Myydyin automalli oli Mercedes-Benzin C-sarja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun puhutaan yksittäisistä automalleista, muuttuvat merkkien sijoitukset hieman. Viime vuoden myydyimpien mallien tilastoa johti C-sarjan Mercedes-Benz, toiseksi myydyin oli taas E-sarjan Mercedes-Benz ja kolmatta sijaa piti Audi A4. Näiden jälkeen myydyimpinä tulivat Volkswagenin Golf ja Passat.

– Suomalaisilla on tietyt luottoautomerkit vuodesta toiseen, joilla on kysyntää myös iän ja ajokilometrien karttuessa. Kärkipään sijoitukset voivat vaihdella hieman sen mukaan, millaisia malleja on tullut hiljattain markkinoille. Uutena suositulle automerkille on myös käytettynä kysyntää, ja moni odottaakin löytävänsä haluamansa auton vähän ajettuna.

Kamux on käytettyjen autojen myyntiin erikoistuneen vähittäiskaupan ketju. Kamux toimii Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa.

Kamuxin myydyimmät automerkit 2017

1.Volkswagen

2. Mercedes-Benz

3. BMW

4. Audi

5. Volvo

6. Ford

7. Toyota

8. Skoda

9. Nissan

10. Opel

Kamuxin myydyimmät automallit 2017

1. Mercedes-Benz, C-sarja

2. Mercedes-Benz, E-sarja

3. Audi A4

4. Volkswagen Golf

5. Volkswagen Passat

6. Skoda Octavia

7. Volvo V70

8. Audi A6

9. Volkswagen Transporter

10. BMW 320

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt