Autot

Saksalaiset hakevat jättisäästöjä yhteisestä sähköautojen alustasta

Julkaistu:

Sähköautot
Audi ja Porsche uskovat säästävänsä yhteistyöllään satojen miljoonien tuotekehityskulut.
Audi ja Porsche ilmoittivat viime vuoden puolella, että ne alkavat kehittää yksissä tuumin tulevien sähköautomalliensa alustaa.

Kehitettävä alusta kantaa nimeä PPE eli Premium Platform Electric.

Nyt Audin pääjohtaja Rupert Stadler ja Porschen ykkösnyrkki Oliver Blume ovat tarkentaneet kehitysohjelmaa saksalaisille Stuttgarter Zeitungille ja Stuttgarter Nachrichtenille antamissaan haastatteluissa.

Stadler on todennut, että yhteinen alustahanke vaatii ”ykkösmiljardeissa” laskettavat investoinnit vuoteen 2025 mennessä. Blume on säestänyt sanomalla, että jos yhtiöt toimisivat omine nokkineen, yhteenlasketut kulut olisivat 30 prosenttia korkeammat. Laskennalliset säästöt ovat siten satoja miljoonia euroja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Audin kerrotaan jo palkanneen yhteistyön tiimoilla 550 uutta työntekijää kehitysosastolleen. Porschella tuotekehittäjien pääluku on kasvanut 300:lla.

Kummaltakin merkiltä on tulossa markkinoille useita sähköisiä malleja vuodesta 2021 lähtien.

Audi tekee kaksi uutta sedania Neckarsulmissa ja kaksi uutta katumaasturia Ingolstadtissa. Porsche taas ryhtynee valmistamaan ensimmäistä yhteiseen alustaan perustuvaa sähköautoa Leipzigissa, jossa ne nykyään tekee muun muassa Macan-tyyppistä katumaasturia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt