Autot

Yksi jättimerkki jättää Geneven autokekkerit väliin – miksi?

Julkaistu:

Autonäyttely
Yksi maailman vanhimmista ja tunnetuimmista valmistajista jättää Geneven tämänvuotisen autonäyttelyn väliin.
Kyseessä on vuodesta 1899 autoja valmistanut Opel. Se ei osallistu Geneven tämänvuotiseen autonäyttelyyn.

Opelin päätös on sikäli merkittävä, että vuodesta 1905 järjestetty Geneven näyttely on ollut iät ja ajat automaailman tärkeimpiä vuotuisia tapahtumia ja saksalaismerkki sen ahkerimpia osallistujia. Ainakaan Opelin maahantuonnista vastaavan Opel Finlandin toimitusjohtaja Rami Kittilä ei muista, että hänen päämiehensä olisi jättänyt joskus näyttelyn väliin.

Kittilä arvelee, että päätöksen taustalta voi löytyä sekä taloudellisia säästöpaineita että viimeaikaisten tuotelanseerausten aiheuttamaa ähkyä.

– Kansainväliset autonäyttelyt ovat alan toimijoille äärimmäisen isoja markkinointioperaatioita. Opelilla on takanaan lanseerausten täyttämä vuosi, jonka aikana se toi myyntiin seitsemän uutta automallia. Nyt se keskittyy siihen, että se saa noista julkistuksista kaiken hyödyn irti, Kittilä sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Opel siirtyi yhdysvaltalaisen General Motorsin hallinnasta ranskalaisen PSA:n omistukseen viime vuonna. Järjestely vahvistettiin maaliskuussa ja toteutettiin elokuussa. Kauppahinnaksi ilmoitettiin muhkeat 2,2 miljardia euroa.