Korealaisauto voitti ympäristökisan Saksassa

Hyundai Ionic putsasi pöydän ADAC:n ekotestissä.

Ionic electric nappasi arvostetun ympäristöpalkinnon.

6.2.2018 16:55

Hyundai Ioniq electric voitti ADAC:n eli Saksan Automobile Associatonin Eco Testin.

ADAC testasi vuoden aikana 105 erilaista autoa selvittääkseen niiden ympäristöystävällisyyttä. Testatuista vain viisi saavutti täydet viisi tähteä.

Arviossa otettiin huomioon sekä hiilidioksidi- että muut päästöt. Ioniq electric saavutti testissä 105 pistettä: täydet 50 pistettä vähäpäästöisessä ajamisessa ja 55 pistettä 60 mahdollisesta hiilidioksidipäästöissä.

ADAC:n asiantuntijat käyttivät testin vertailuarvona Saksan energiantuotannon keskimääräistä CO2-arvoa, joka on 579 g/kWh. Se mahdollisti vaihtoehtoisten voimalinjojen vertaamisen perinteisiin polttomoottoreihin. Hyundai Ioniq electricin energiankulutus oli testissä keskimäärin 14,7 kWh/100 km, jolloin hiilidioksidin päästöarvo oli 85 g/km. Tulokset on vahvistettu todellisissa ajo-olosuhteissa.

Hyundai Motor on ensimmäinen autonvalmistaja, joka tarjoaa yhteen korimalliin kolme vaihtoista sähköistä voimalinjaa: täyssähköauton, hybridin ja ladattavan hybridin.

Hyundai Ionic electric on osa Ioniq-sähköautoperhettä. Vuoden 2016 lopulla tapahtuneen malliston ensisesittelyn jälkeen Hyundai on myynyt yli 28 000 Ioniq-mallia Euroopassa. Ioniq electric on saavuttanut Euro NCAP-turvallisuustestissä parhaan viiden tähden tuloksen, ja se on palkittu useilla muilla suorituskykyä mittaavilla eurooppalaisilla palkinnoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?