Autot

Škodan katumaasturit laajenevat uuteen suuntaan

Julkaistu:

Konseptiauto
Škoda esittelee Geneven autonäyttelyssä konseptiauton, joka ennakoi tšekkimerkin kiinnostuneen kokonaan uudesta katumaasturien kokoluokasta.
Uutuustuote kantaa nimeä Škoda Vision X. Valmistaja kuvailee sitä urbaaniksi crossoveriksi, joka sijoittuu Škodan katumaasturimalliston pienimpään päähän Kodiaqin ja sen pikkuveljen Karoqin alapuolelle.

Vision X:n tekniikasta tiedetään vain se, että kyseessä on hybridiauto. Škoda mainostaa sitä toteamalla, että ”huomiota herättävät puskurit, dominoivat kylkihelmat, kookas panoraamalasikatto ja 20-tuumaiset kevytmetallivanteet väkevöittävät auton ulkonäköä”.

Sisätiloissakin on toteutettu täysin uusi muotokieli. Leveä, ergonomisesti muotoiltu kojelauta ja siinä vapaasti seisova värinäyttö hallitsevat visuaalista ilmettä, ja valaistut, kristallilasista leikatut elementit yhdessä värinäytön kanssa luovat sisätiloihin uudenlaiset valaistusefektit.

Automalliston laajentaminen, erityisesti kasvavaan katumaasturisegmenttiin, on valmistajan mukaan Škodan Strategia 2025 -ohjelman keskeisin tavoite.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Strategiaohjelma tarkoittaa, että Škoda tuo vuoteen 2025 mennessä runsain mitoin uusia sähköisiä automalleja markkinoille. Tuossa vaiheessa joka neljäs Škodan valmistama auto on joko ladattava hybridi tai täyssähköauto.

Geneven tämänvuotinen autonäyttely avataan yleisölle 8. maaliskuuta, ja se jatkuu puolitoista viikkoa sunnuntaihin 18. maaliskuuta asti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt