Autot

Jaguarin ”teslankaataja” tulee näytille Suomeen – hintahaarukkakin selville

Julkaistu:

Sähköautot
Nyt alkaa valjeta, milloin Jaguarin kohuttu täyssähköauto I-Pace tulee myyntiin Suomessa – ja mihin hintaan.
Jaguar on jo aiemmin ilmoittanut, että se julkistaa I-Pacen virallisesti maaliskuun ensimmäisenä päivänä ja asettaa auton kaiken kansan nähtäville Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä seuraavalla viikolla.

Nyt Jaguarin maahantuonnista vastaavan Inchcape Motors Finlandin tuotepäällikkö Pasi Pönkänen sanoo, että yhtiö yrittää saada yhden I-Pacen näyttelyauton Suomeen vapuksi.

– Kyseessä on esittelyauto, jota yleisö voi tutkailla näyttelykiertueen aikana päältä ja sisältä mutta ei vielä ajaa. Ensimmäiset koeajettavat autot tulevat maahan heinäkuussa. Asiakastoimitukset pyritään aloittamaan loppukesästä tai alkusyksystä, Pönkänen sanoo.

I-Pacen hinnat vahvistetaan maaliskuussa. Tässä vaiheessa Pönkänen arvioi, että Suomessa haarukka on 85 000–110 000 euroa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin Jaguarin ensimmäinen täyssähköauto olisi hinnaltaan samaa luokkaa kuin Tesla Model X, jonka kaatajaksi I-Pacea ovat jotkut ehtineet jo nimittää. Tesla Model X:n perushinta on Suomessa 95 150 euroa. Summasta tosin voidaan niistää erinäisten sähköautotukien avulla useampikin tonni pois.

I-Pacen toimintamatka on yhdellä latauksella ja NEDC-normilla mitattuna yli 500 kilometriä. Autossa on 90 kilowattitunnin litiumioniakku ja kaksi sähkömoottoria. Hevosvoimia on 400 ja vääntöä 700 newtonmetriä, ja auto ampaisee nollasta sataseen suunnilleen neljässä sekunnissa.

I-Pacen pituus on 4 680 milliä. Auto tuntuu kuulemma kokoaan väljemmältä siksi, että voimalinja on sähköautossa pienempi kuin polttomoottoriautossa. Niinpä I-Pacesta löytyy tavaratilaakin 530 litraa eli enemmän kuin monesta keskikokoluokan farmarista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt